Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χρειάζονται σταθερή εργασία

Την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα της διεκδίκησης και υπεράσπισης του αναφαίρετου δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία μετέφερε σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Με αφορμή την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην οποία οδηγούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι με stage και στην περιοχή, ο Γραμματέας της ΝΕ Αποστόλης Τασούλας αναφέρθηκε στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που στο όνομα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και μάθησης καθιέρωσαν τα stage στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τα οποία συμφώνησαν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πρόκειται για «μια μορφή απασχόλησης με περιορισμένα δικαιώματα όπως είπε (ανασφάλιστοι, με πενιχρές αποδοχές, χωρίς επίδομα αδείας, αναρρωτικής, οικογενειακό κτλ.) εμπαίζοντας τους εργαζόμενους που σήμερα στο όνομα δήθεν της "αξιοκρατίας" η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους απολύει κάνοντας λόγο για μοριοδότηση και επαναπρόσληψη στο μέλλον, η δε ΝΔ τους προτείνει να βρουν δικαίωση στα δικαστήρια. Από κοντά και ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ που λέει να μην απολυθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Καταλήγοντας ο Απ. Τασούλας υπογράμμισε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει είναι πολιτικό και είναι συνυφασμένο με την αντεργατική πολιτική που επιδιώκεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ