Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ομηροι δύο στους δέκα εργαζόμενους

Μαθήματα μικροκομματικής αξιοποίησης του τεράστιου προβλήματος των εργαζομένων με stage παραδόθηκαν προχτές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, με πρωταγωνιστές εκπροσώπους των παρατάξεων που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι επιχείρησαν από τη μια να πείσουν για το ...ενδιαφέρον τους για τους χιλιάδες ομήρους του άθλιου αυτού προγράμματος και από την άλλη να αποποιηθούν για λογαριασμό των κομμάτων τους τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν. Καμία, όμως, από τις δύο παρατάξεις δεν πρότεινε το αυτονόητο, να μονιμοποιηθούν, δηλαδή, όλοι οι εργαζόμενοι με stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο δήμαρχος, Ν. Κακλαμάνης, είπε ότι ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ θα εισηγηθεί να υπάρξει κάποια μοριοδότηση για τους απολυμένους. Υπέρ της μοριοδότησης τάχθηκε και η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τη θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου που θα μετατρέπει τις συμβάσεις έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου και θα προκηρύσσει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Θα δημιουργεί δηλαδή μια νέα στρατιά ανέργων και ομήρων.

Μόνο ο εκπρόσωπος της «Συμπαράταξης», Στέλιος Λάμπρου, ζήτησε να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάστηκαν με stage και έθεσε πρακτικά το ζήτημα των 117 εργαζομένων με stage στο δήμο και των περίπου 2.000 με σύμβαση έργου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Πρόκειται για περίπου το 20% των εργαζομένων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ