Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΑΑΝ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ζωγράφου και πορεία στο δημαρχείο, πραγματοποιούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του Νίκου Ανδρακάκου, παραπληγικού και στελέχους της ΣΕΑΑΝ. Ο Ν. Ανδρακάκος εργαζόταν για 18 μήνες στο Κολυμβητήριο του Δήμου Ζωγράφου και απολύθηκε με πρόσχημα τη λήξη της σύμβασής του.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Απεργούν σήμερα και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα ενάντια στην παραβίαση του Οργανισμού Εργασίας από την εργοδοσία που έχει οδηγήσει σε μια σειρά απολύσεις.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης προχωρά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, τη Δευτέρα και την Τρίτη 9 και 10/11. Οι εκλογές θα γίνουν στην οδό Χαλκοκονδύλη 37 (2ος όροφος) τη Δευτέρα από τις 8.30 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. και την Τρίτη από τις 8.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. Την περασμένη Κυριακή έκανε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Νίκαιας - Κορυδαλλού «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Ακόμα, εγκρίθηκε ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας όπου ξεκαθαρίζεται ότι θα δυναμώσει η μάχη για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, για 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης κλπ.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Σε 6 απολύσεις προχώρησε τις τελευταίες μέρες η εργοδοσία στην επιχείρηση ΙΝΤΡΑΚΑΤ, στη Λάρισα. Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στο εργοστάσιο προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με τη μορφή της επινοικίασης. Το ΕΚΛ προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Συνεχίζουν την αποχή οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή, έγκαιρη καταβολή των μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για όλους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν με το δήμο. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

ΤΖΑΜΠΟ: Στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αγρινίου καλούνται σήμερα για προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έγιναν στα «Τζάμπο» ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ο Χρήστος Μπούρας και ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, στελέχη του ΠΑΜΕ και ο Βασίλης Νικάκης, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ