Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Τα προβλήματα στη λειτουργία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή στις 25 Αυγούστου 2009, με αποτέλεσμα εκτεταμένες βλάβες στο κτίριο, τον υπόγειο εσωτερικό χώρο, τον αύλιο χώρο και τις εγκαταστάσεις, αλλά και στον εξοπλισμό του σχολείου, βλάβες που σχετίζονται με τις εργασίες που εκτελούνται στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ­ΚΗΣ της περιοχής, σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μηχανικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, επισημαίνουν με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, όπου τον ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη στατικότητα και τις εκτεταμένες βλάβες του Σχολείου και αν θα δοθεί άμεσα λύση με την ανέγερση σύγχρονης σχολικής μονάδας.

-- Στον κίνδυνο ανατροπής του υδάτινου ισοζυγίου στην περιοχή Δαμασίου και Τυρνάβου του Ν. Λάρισας, εξαιτίας των πολιτικών που έχουν εφαρμόσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει σε έλλειψη νερού όχι μόνο για την άρδευση της Θεσσαλίας, αλλά και για την ύδρευση πολλών δήμων και οικισμών της περιοχής, αναφέρονται με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, όπου τους καλούν να απαντήσουν τι μέτρα θα πάρουν για να αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα. Η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, τονίζουν, δεν πρέπει να γίνεται αποσπασματικά, που συχνά δημιουργούν και τοπικές αντιπαλότητες. Θα έπρεπε από χρόνια να έχουν γίνει έργα εμπλουτισμού σε νερό όλης της Θεσσαλίας (εκτροπή Αχελώου, εμπλουτισμός Τιταρήσιου, κ.ά.) και να υπάρχει κρατικός φορέας διαχείρισης και αξιοποίησης όλου του υδάτινου δυναμικού. Θα πρέπει το νερό να αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα, όπως γίνεται στον τομέα της ύδρευσης και προωθείται στον τομέα της άρδευσης.

-- Οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Μαραθώνα, τόσο αυτά της Δευτεροβάθμιας όσο και αυτά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η στελέχωση γίνεται σε μεγάλο μέρος από ωρομίσθιους και αναπληρωτές, χωρίς οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ πριν, όσο και του ΠΑΣΟΚ σήμερα, να προχωράνε στη συνολική κάλυψη των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, επισημαίνονται σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, Λιάνας Κανέλλη, Νίκου Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Πρωτούλη, προς την αρμόδια υπουργό, όπου την καλούν να απαντήσει πότε θα καλυφθούν τα κενά και αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς διορισμούς μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνα.

-- Το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο επαναφέρουν με Ερώτησή τους προς την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Ζιώγας, Βέρα Νικολαΐδου και Σταύρος Σκοπελίτης. Σήμερα, τονίζουν, η κατάσταση έχει οξυνθεί, οι φοιτητές διδάσκονται στο ξενοδοχείο «ΚΑΜΕΙΡΟΣ» και επιπλέον κάνουν μαθήματα σε όροφο της Δημοτικής Καφετέριας «ΑΚΤΑΙΟΝ»!!! και αναγκάζονται όλη την ημέρα να πηγαινοέρχονται στις διάσπαρτες αυτές απαράδεκτες αίθουσες. Επιπλέον οι εστίες παραμένουν λιγοστές, τα κρεβάτια δε φτάνουν ούτε για το 1/10 των φοιτητών. Και καλούν την υπουργό να απαντήσει πότε θα αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα των εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ