Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
«Μήνυμα» σε Βελιγράδι για Κοσσυφοπέδιο

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΤΙΡΑΝΑ.--

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς κάλεσε χτες την ηγεσία της Σερβίας «να βγει απ' τη σκιά του Κοσσυφοπεδίου» ζητώντας απ' το Βελιγράδι να συνεργαστούν μαζί στην κατεύθυνση της οικοδόμησης «στενών διμερών σχέσεων με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς αμφοτέρων των χωρών».

Ανακοίνωσε μάλιστα την έλευση νέου πρέσβη του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι μετά την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να απελάσει τον προηγούμενο (το περασμένο φθινόπωρο οπότε η Ποντγκόριτσα είχε αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου)...

«Η διαφοροποίηση της στάσης μας απέναντι στο Κοσσυφοπέδιο εμποδίζει την πρόοδο στις σχέσεις μας. Κατανοούμε τις αντιδράσεις της Σερβίας και λυπόμαστε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αναφορικά με το Κοσσυφοπέδιο» δήλωσε ο Τζουκάνοβιτς.

Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε πότε σκοπεύει να στείλει πρέσβη στην Πρίστινα.

Το ίδιο 24ωρο, ο Αλβανός υπουργός Μεταφορών, Σοκόλ Ολντασι, αναφέρθηκε χτες στην «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης Μπερίσα να κάνει το λιμάνι του Σενγκίν το σημαντικότερο της χώρας προκειμένου να προσφέρει στο Κοσσυφοπέδιο άμεση πρόσβαση στην Αδριατική. Ο ίδιος ανήγγειλε επίσης πως ως τις αρχές Δεκέμβρη θα έχει αρχίσει η λειτουργία και του νέου αεροδρομίου του Κούκες (της βόρειας Αλβανίας), με στόχο «νέα δυναμική στον τομέα των αερομεταφορών» της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ