Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες παραδόσεις Κούρδων «ανταρτών»

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Παραδόθηκε την Τετάρτη, στην πόλη Σιλόπη, στις τουρκικές αρχές η δεύτερη ομάδα Κούρδων ανταρτών, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, αποτελούμενη από οκτώ άτομα και αυτή στα πλαίσια της εξομάλυνσης των σχέσεων κουρδικής κοινότητας - τουρκικής κυβέρνησης... Οι οκτώ εμφανίζονται να παραδόθηκαν παρά τις εντολές των ανωτέρων τους, πράγμα, όμως, που αμφισβητείται.

Ωστόσο, το δήθεν άνοιγμα της κυβέρνησης Ερντογάν στην κουρδική κοινότητα, ενόψει και της αξιολόγησης της Τουρκίας το Δεκέμβρη, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δείχνει να αποδυναμώνει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς το ποσοστό του πέφτει, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στο 32%. Σημαντικότερο πρόβλημα για τους Τούρκους, πάντως, εξακολουθεί, σύμφωνα και με τις έρευνες, να αποτελεί η ανεργία, σε ποσοστό 54,1% των ερωτηθέντων.

Τη σύλληψη και φυλάκιση του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ, του τουρκικού στρατού, διέταξε την Τετάρτη το τουρκικό δικαστήριο, με την κατηγορία συμμετοχής σε σχέδιο του τουρκικού στρατού με στόχο τη δυσφήμιση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντάς τον ύποπτο για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Η σύλληψη πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την απαίτηση του Ρ. Ερντογάν να αποκαλύψει ο στρατός, ποιοι αξιωματικοί του σχεδίαζαν την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ