Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Σχεδιασμοί εναντίον του λαϊκού κινήματος

Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις παρά την καταστολή
Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις παρά την καταστολή
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Ολα τα θεμιτά και κυρίως τα αθέμιτα μέσα έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή εκ μέρους των πραξικοπηματιών ενόψει των εκλογών της 29ης Νοέμβρη, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό διττό αποτέλεσμα: διαιώνιση του πραξικοπηματικού καθεστώτος και ολοκληρωτική εξόντωση του λαϊκού κινήματος.

Καταρχήν οι «μαύρες» επιχειρήσεις των ειδικών σωμάτων του στρατού και της αστυνομίας συνεχίζονται με στόχο την τρομοκράτηση των μελών και των οπαδών του Μετώπου κατά του Πραξικοπήματος. Επιπροσθέτως ο στρατός έχει ήδη εκπονήσει ένα «μακάβριο» σχέδιο, όπως κατήγγειλε ο δρ Αντρές Παβόν, επικεφαλής της Επιτροπής Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CODEH), όπου επίλεκτα μέλη του στρατού θα παρουσιαστούν ψευδώς ως μέλη «ενός ένοπλου τμήματος» δήθεν της αντίστασης και θα προχωρήσουν σε μαζικές εκτελέσεις εκλογικών αντιπροσώπων κυρίως του ακροδεξιού κόμματος UCD. Στόχοι του σχεδίου όπως ανέφερε ο δρ Παβόν είναι να υπάρξει το πρόσχημα για βίαιη καταστολή σε εθνικό επίπεδο, να προκληθεί αποτροπιασμός για το «ειδεχθές του εγκλήματος», ώστε να υπάρξει αντιστροφή της κοινής γνώμης, κυρίως διεθνώς και τελικώς «λόγω της βίας» να κηρυχθούν «άκυρες» οι εκλογές και επομένως το πραξικοπηματικό καθεστώς να παραμείνει στην εξουσία.

Εκτός όμως της βίας, το οπλοστάσιο των πραξικοπηματιών και της ολιγαρχίας που το στηρίζει είναι μεγάλο. Ισχυρή μερίδα επιχειρηματιών απειλούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις εταιρείες τους ώστε να υποχρεωθούν να πάνε να ψηφίσουν, όπως κατήγγειλε η Μπέρτα Κάσερες, ηγετικό στέλεχος του Συμβουλίου Λαϊκών και Ιθαγενικών Οργανώσεων (COPINH). Τέλος, το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι «θα καθυστερήσει» να ανακοινώσει την απόφασή του όσον αφορά τη «συμφωνία Σαν Χοσέ/Τεγκουσιγκάλπα» και δε θα την παραδώσει πριν την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή περίπου δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία των εκλογών... Εκλογές των οποίων το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το Εκουαδόρ, όπως δήλωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Φάντερ Φαλκόνι, αλλά και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανελέητο κυνηγητό αγωνιστών (2009-12-19 00:00:00.0)
Μανουέλ Σελάγια (2009-11-15 00:00:00.0)
Η καταστολή δεν πτοεί το λαό (2009-09-27 00:00:00.0)
Αγρια καταστολή (2009-08-14 00:00:00.0)
Δολοφονική καταστολή (2009-08-01 00:00:00.0)
Λαϊκές οργανώσεις: «Καμία διαπραγμάτευση με τους Γκοριλέτι» (2009-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ