Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Θα λειτουργήσει με ελλείψεις

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους

Η ανάγκη επάνδρωσης του νέου νοσοκομείου Κέρκυρας με ικανό σε αριθμό μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό που να καλύπτει και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά την κάλυψη υγειονομικών παροχών σε διάφορους τομείς, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους. Η συνέντευξη ακολούθησε την περιοδεία που κλιμάκιο του Κόμματος πραγματοποίησε στο εργοτάξιο του νέου νοσοκομείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε στην ανάγκη πρόσληψης ικανού αριθμού προσωπικού προκειμένου να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει το νοσοκομείο, καθώς όπως όλα δείχνουν και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να προχωρά τουλάχιστον για την ώρα στην κάλυψη των οργανικών θέσεων που χρειάζονται. Ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές δεσμεύσεις στελεχών της στο νησί και επιδιώκει τη λειψή ουσιαστικά λειτουργία του με την μεταφορά των εργαζομένων από το παλαιό νοσοκομείο. Κι αυτό όταν ο αριθμός του προσωπικού στο παλιό νοσοκομείο υπολείπεται σημαντικά των αναγκών, αφού σήμερα υπάρχουν 400 εργαζόμενοι όταν χρειάζονται πάνω από 900 άτομα. Ταυτόχρονα, σημαντικός αριθμός από αυτούς δουλεύει με συμβάσεις και προγράμματα stage που λήγουν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να διεκδικήσουν μαζί με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την επάνδρωσή του με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς ο αξονικός τομογράφος π.χ. του παλαιού νοσοκομείου που επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί είναι ξεπερασμένος τεχνολογικά και επιστημονικά.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν παρά τις επανειλημμένες διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ογκολογική, χημειοθεραπευτική, ακτινολογική κλινική, τμήμα πυρηνικής ιατρικής κ.ά. Με αποτέλεσμα όσοι χρειάζονται αντίστοιχη νοσηλεία να εξακολουθούν να την αναζητούν εκτός νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ