Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι αγώνες τους δε λήγουν

Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο για το δικαίωμα στη δουλειά. Στην Αθήνα οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, στις 10 π.μ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Παναττική Συντονιστική Συμβασιούχων ΟΤΑ, προχωρώντας σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια. Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι στη Νομαρχία Αθήνας έχουν ξεκινήσει επ' αόριστον απεργία από την περασμένη Δευτέρα, καθώς οι συμβάσεις των 300 από τους συνολικά 380 λήγουν την επόμενη Δευτέρα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage προχωρούν σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ετοιμάζοντας τη μαζική συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την Τρίτη 1η Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων με Stage εντάσσεται και η σημερινή απεργία των εργαζομένων με stage σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ. Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και εργαζόμενοι συμβασιούχοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε νέα τετράωρη στάση εργασίας. Συνολικά στα ΕΑΣ εργάζονται 200 συμβασιούχοι.

Στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο «καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συναδέλφων, γιατί το πρόβλημα είναι δικό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ