Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αντικομμουνιστικό ντελίριο που μαρτυρά την ανησυχία του κεφαλαίου

Την αγωνία της κυβέρνησης να βάλει στην άκρη τους εργαζόμενους και το λαό για να μπορέσει απερίσπαστα να «διαλεχθεί» με τους «κοινωνικούς εταίρους» και να προωθήσει τα προαποφασισμενα αντιασφαλιστικά της μέτρα, εκφράζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν τα κυβερνητικά στελέχη. Με αφορμή την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών για το χώρο διεξαγωγής του «διαλόγου», ο Α. Λοβέρδος εξαπέλυσε χτες εκ μέρους της κυβέρνησης νέα επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την ανησυχία που προκαλούν στο κεφάλαιο το ταξικό κίνημα και οι κομμουνιστές, που πρωτοπορούν για την ανάπτυξή του διαταράσσοντας την «εργασιακή ειρήνη».

Υπερασπιζόμενος το διάλογο - απάτη, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θέλει τη διατήρηση των προβλημάτων για το Ασφαλιστικό, μιλώντας για «τσαμπουκά» που προκαλεί την αγανάκτηση των εργαζομένων! Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, σχολίασε ότι «υπάρχει και όριο», προσθέτοντας πως «ο διάλογος θα γίνει και ούτε το ΚΚΕ δεν θα μας εμποδίσει». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «το θέμα επεκτείνεται στο κεφάλι του ΚΚΕ, ο κόσμος δεν την θέλει αυτήν τη στάση, έχει τσαντιστεί με τον τσαμπουκά του ΚΚΕ». Οπως ανέφερε, η λογική του ΚΚΕ είναι το «δεν θα κουβεντιάσεις, αλλιώς θα σε δείρω μέχρι να με δείρεις εσύ. Θέλει να κατεβάσουμε τα ΜΑΤ», γιατί «είναι υπέρ της διατήρησης του προβλήματος για να μπορεί να μιλάει».

Ο υπουργός Εργασίας συνέχισε τονίζοντας πως «εγώ πήρα το 45% του ελληνικού λαού», καθώς και ότι το ΚΚΕ «αν έχει πρόταση ας την φέρει. Ποιοι είναι οι αριθμοί; Τι θα γίνει αν πάει η αναλογία (σ.σ. συνταξιούχων - εργαζομένων) στο 1 προς 1;», προσπερνώντας την καταλήστευση των Ταμείων από τη μεγαλοεργοδοσία και το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων με κατεύθυνση των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι θα έχουμε «αύριο τα χρονοδιαγράμματα για το Ασφαλιστικό» κι αυτό γιατί «δεν θέλω να διαβάζουν οι εταίροι από τις εφημερίδες». Τέλος, αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι «δεν θα θιγεί» ο συγκεκριμένος κλάδος - προσπερνώντας ότι οι συνολικές ρυθμίσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση θίγουν αντικειμενικά όλους τους κλάδους - μιλώντας για σκόπιμη παραπληροφόρηση απο «2 παπαγαλάκια στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που τους ξέρω, για να φέρουν τους δημοσιογράφους απέναντι στην κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ