Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Απεργία ενάντια στην πολιτική του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν και τον προϋπολογισμό που κατατίθεται στις 9 Δεκέμβρη και προβλέπει σκληρές περικοπές δαπανών και μισθών για να συγκρατηθεί το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 12%, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα

Σε 24ωρη γενική απεργία προχτές, όλου του δημόσιου τομέα, συμμετείχαν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών αλλά και των ιδιωτικών υπαλλήλων ενώ οι πυροσβέστες άνοιξαν την απεργία πρώτοι ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα. Ακόμα και οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν απεργία, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Ο δημόσιος τομέας παρέλυσε με μόνη ουσιαστικά εξαίρεση τις περιοχές που επλήγησαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως η περιοχή γύρω από την Κορκ, δεύτερη πόλη της χώρας.

Ο προϋπολογισμός αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν μειώσεις δαπανών, αλλά και αυξήσεις φόρων, για να εξοικονομηθούν 4 δισ. ευρώ, με τα οποία μόλις που θα συγκρατηθεί το έλλειμμα στο 12%. Για τους περίπου 250.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα αυτό μεταφράζεται σε περικοπή του συνολικού ποσού των μισθών τους κατά 1,3 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα ...«δώρα» που υποσχέθηκε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο στον ιρλανδικό λαό για να τον εκβιάσει να ανατρέψει την απόρριψη της Ευρωσυνθήκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ