Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αρνούνται συνεργασία οι Ταλιμπάν

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Να αντισταθούν στην εγκάθετη κυβέρνηση της κατοχής ζητά από τους Αφγανούς ο επικεφαλής των Ταλιμπάν, Μουλά Ομάρ, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι, που ζητούσαν συνεργασία με τους πολέμαρχους. Στο μήνυμά του ο ηγέτης των Ταλιμπάν ζητά «συνέχιση του ιερού πολέμου με στόχο την εκπλήρωση των στόχων για ισλαμικό κράτος»...

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, από την πλευρά του προσανατολίζεται σε ενίσχυση της κατοχής και θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς την επόμενη βδομάδα, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του και να ζητήσει την υποστήριξή τους... Οπως είπε, το Αφγανιστάν παραμένει ένας στόχος ζωτικής σημασίας για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι «θα τελειώσει τη δουλειά», με όποιες συνέπειες πρόκειται να έχει αυτό, ισχυριζόμενος ότι προασπίζεται την ασφάλεια του αμερικανικού λαού.

Την ίδια στιγμή έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος τριών Αφγανών κυβερνητικών αξιωματούχων και ακόμα 12 πρώην υπουργών με την κατηγορία της συμμετοχής σε σκάνδαλα, στην προσπάθεια του επανεκλεγέντος Προέδρου να δείξει ότι κάνει πράξη τα όσα δεσμεύτηκε για την «καταπολέμηση της διαφθοράς».

Στο μεταξύ, το πακιστανικό δικαστήριο απηύθυνε κατηγορίες σε επτά υπόπτους για τις δολοφονικές επιθέσεις του περασμένου χρόνου στη Βομβάη, που είχαν αποτέλεσμα 166 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η υπόθεση εξελίσσεται υπό την πίεση τόσο των ΗΠΑ όσο και της ινδικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ