Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστική δράση και λαϊκή κινητοποίηση

Στο Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Συνάντησης αναφέρεται πως στις εργασίες της 11ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας και φιλοξενήθηκε από το ΚΚ Ινδίας και το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) συμμετείχαν συνολικά 57 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 48 χώρες.

Η Διεθνής Συνάντηση αποφάσισε να προσκαλείται στο εξής σε αυτήν και το Εργατικό Κόμμα Μπαγκλαντές.

Σημειώνεται ακόμη πως την επόμενη 12η συνάντηση των ΚΚ θα φιλοξενήσει το 2010 το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ. Στο επόμενο διάστημα θα συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που θα αποφασίσει για την ακριβή ημερομηνία και το θέμα της 12ης Διεθνούς Συνάντησης.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται ακόμη οι κοινές δράσεις που θα αναπτύξουν το αμέσως επόμενο διάστημα τα ΚΚ, όπως:

1) Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην παγκόσμια επέκτασή του, ενάντια στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επιθετικότητα που παίρνει νέες μορφές, καθώς κι ενάντια στις ξένες στρατιωτικές βάσεις.

2) Να αναδειχτεί η 29η Νοέμβρη ως μέρα αλληλεγγύης με την πάλη των Παλαιστινίων, όπως έχει αποφασιστεί στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στη Δαμασκό το Σεπτέμβρη του 2009.

3) Να αναδειχτεί το 2010 ως έτος της 65ης επετείου από την ήττα του φασισμού.

4) Να δυναμώσουν οι λαϊκές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων σε συντονισμό με τα συνδικάτα.

5) Να ενταθεί η διεθνής αλληλεγγύη για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών.

6) Να ενισχυθούν οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η πίεση στις κυβερνήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα για δουλειά, σε συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ