Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από τη Βουλή

Από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής της Νίκαιας μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου
Από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της δημοτικής αρχής της Νίκαιας μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 30 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή, η δημοτική αρχή της Νίκαιας μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου. Την ώρα αυτή θα συζητείται στο Κοινοβούλιο η Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται πλέον σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων καθώς ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, αν και έχει ενημερωθεί εγγράφως για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του δήμου, αρνείται μέχρι σήμερα να συναντηθεί με το δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο. Αρνηση η οποία, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «επιβεβαιώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το δήμο».

Απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να βρίσκονται σε ετοιμότητα και από κοινού να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν. Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας θεωρεί ότι «η μέχρι τώρα άρνηση επιβεβαιώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το δήμο» και απαιτεί:

  • Πάγωμα των τοκοχρεολυσίων των δανείων.
  • Σταθερή μηνιαία αύξηση της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μετά το ΠΔ 164. Πρόκειται για εργαζόμενους που μονιμοποίησε ο Δήμος Νίκαιας κόντρα στο καθεστώς της μερικής απασχόλησης και των συμβασιούχων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που υλοποιείται σε όλους τους δήμους που διοικούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. Για αυτούς τους εργάτες που ο Δήμους Νίκαιας τους έδωσε μόνιμη δουλειά, απαιτεί τώρα το αυτονόητο. Να αυξηθεί η μηνιαία επιχορήγηση από το κράτος για να μπορεί να τους πληρώνει και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
  • Αμεση απόδοση των «παράνομα» παρακρατηθέντων πόρων από το δήμο. Δηλαδή, να δοθούν άμεσα τα χρήματα που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να παραδώσει σε κάθε δήμο από τους λεγόμενους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Οι ΚΑΠ είναι χρήματα (θεσμοθετημένοι κρατικοί πόροι) που προέρχονται από το φόρο των φυσικών και νομικών προσώπων και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε Δήμο είναι ανάλογο με τον πληθυσμό που έχει. Τα δύο τρίτα αυτών προβλέπεται να πηγαίνουν για λειτουργικές ανάγκες των δήμων και το 1/3 για έργα. Είναι χρήματα εγγεγραμμένα στον κρατικό Προϋπολογισμό. Ομως, μέχρι σήμερα το κράτος δεν αποδίδει πλήρως τα χρήματα αυτά στην ΤΑ, με αποτέλεσμα, σε πανελλαδικό επίπεδο, να οφείλει 9 και πλέον δισ. ευρώ.

Πριν από μερικές μέρες, ο Δήμος Νίκαιας είχε καταγγέλλει ότι αδυνατεί να προχωρήσει ακόμα και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, λόγω της καθυστέρησης από το υπουργείο Εσωτερικών να αποσταλούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο δήμο από τους ΚΑΠ.

Απέναντι στην κυβερνητική αδιαφορία καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να βρίσκονται σε ετοιμότητα και από κοινού να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ