Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σταθερά στο τιμόνι οι ταξικές δυνάμεις

Πρώτη δύναμη, με απόλυτη πλειοψηφία και αύξηση των ψήφων της, αναδείχθηκε η Πανοικοδομική Αγωνιστική Ενότητα στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Κέρκυρας που ολοκληρώθηκαν προχθές.

Ψήφισαν 305 εργαζόμενοι (από 264 στις προηγούμενες εκλογές). Σε σύνολο 304 έγκυρων ψηφοδελτίων η Πανοικοδομική Αγωνιστική Ενότητα έλαβε, από 264 ψήφους, 297, καταλαμβάνοντας ξανά και τις 7 έδρες στο ΔΣ. Η Παγκερκυραϊκή Αδέσμευτη Κίνηση (στην οποία συμμετέχουν ΠΑΣΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΝ) έλαβε 7 ψήφους (στις προηγούμενες εκλογές οι ίδιες δυνάμεις είχαν πάρει 12) και δεν εκλέγει κανέναν εκπρόσωπο στο ΔΣ. Για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, η «Πανοικοδομική» εκλέγει 6 αντιπρόσωπους (από 5), ενώ για την κλαδική Ομοσπονδία εκλέγουν ξανά 3 αντιπροσώπους.

Το παραπάνω εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει την διευρυνόμενη απήχηση της δράσης και των θέσεων των ταξικών δυνάμεων. Δίνει ώθηση, ώστε από ακόμη καλύτερη θέση οι εργαζόμενοι και στον κλάδο της οικοδομής να συντονίσουν τα βήματα δράσης με τους υπόλοιπους κλάδους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ