Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΚΚΕ
Καταγγέλλει όσους βουλιάζουν το ΝΑΤ

Επίκαιρη Ερώτηση, με θέμα τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών. Εκεί τονίζεται:

«Για άλλη μια χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΝΑΤ για το 2010 εμφανίζει χαλκευμένα στοιχεία, ενώ δεν έχουν συνταχθεί ισολογισμοί από το 2003.

Η διαχρονική αντιναυτεργατική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με τα προνόμια για τους εφοπλιστές και τον αφανισμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα, έχει οδηγήσει το συνολικό οργανικό έλλειμμα σε ΝΑΤ - ΚΑΑΝ - ΚΕΑΝ σε 1.441.771.432 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση της Εισηγητικής Εκθεσης του Προϋπολογισμού για το 2010 ότι "πρέπει να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα με τα αποσταλέντα, από τη Διεύθυνση Πόρων, στοιχεία για την είσπραξη των εισφορών από ναυτολόγια για την κατάρτιση του προϋπολογισμού έτους 2010 δεν έχει ληφθεί υπόψη η εφαρμογή των Ν. 3409/2005 και 3569/2007, σύμφωνα με τους οποίους, υπό προϋποθέσεις, δεν καταβάλλονται εισφορές ναυτολογίων για ορισμένες κατηγορίες πλοίων"».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτάται η κυβέρνηση:

  • Πόσα πλοία έκαναν χρήση των παραπάνω Νόμων, πόσα εμπίπτουν στο Π.Δ. 177/74, πόσα στις ειδικές οργανικές συνθέσεις και πόσοι αξιωματικοί πόσοι από το κατώτερο πλήρωμα ασφαλίστηκαν με αυτούς του νόμους από τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ;
  • Με ποιο ποσό επιβαρύνθηκε το ΝΑΤ από την εφαρμογή των ανωτέρω νόμων και πώς θα καλυφθούν οι πραγματικές δαπάνες του ΝΑΤ - ΚΑΑΝ - ΚΕΑΝ;»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ