Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Τα ημίμετρα καταγγέλλουν και οι συνταξιούχοι

Την κρίσιμη σημασία που αποκτά η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία αναδεικνύει παρέμβαση της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και Πέριξ Δήμων

Για ημίμετρα και αποσπασματικά μέτρα στον τομέα της προστασίας από την πανδημία της «νέας γρίπης», καταγγέλλει την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά και Πέριξ Δήμων, σε επιστολή της προς την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Τίποτε δε λειτουργεί και οι εξαγγελίες σας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, ότι υπάρχουν τα νοσοκομεία που είναι επανδρωμένα και πολλά εύηχα τέτοια δεν επαληθεύονται», επισημαίνει η Ενωση. Και συνεχίζει: «Οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι ασφαλισμένοι, κυρία υπουργέ, έχουν διαφορετική γνώμη η οποία επαληθεύεται από τα πραγματικά γεγονότα. Αναφέρεστε να μην υπάρχει πουθενά συνωστισμός, έχετε διαπιστώσει το πόσο υποφέρει ο κόσμος από το μεγάλο στριμωξίδι από την έλλειψη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς; Τι κάνει η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό, όχι μόνο να μην κινδυνεύει από τη γρίπη, αλλά και να ταξιδεύει πιο άνετα για να πηγαίνει στη δουλειά του; Τι έχετε κάνει - όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ - για επαρκή προσωπικό στα νοσοκομεία; Το ξέρετε ότι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι της τάξης των 25 χιλιάδων θέσεων και πάνω από 5 χιλιάδες γιατροί που χρειάζονται για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες καθώς και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία από την υλικοτεχνική υποδομή. Δεν έχετε κάνει τίποτα. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ΙΚΑ από ελλείψεις άλλο τίποτα. Υπάρχουν υποκαταστήματα που τους λείπει και το βαμβάκι και αυτό αποτελεί ντροπή και να μην επικαλείσθε ότι δε βρήκατε τίποτα από την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί τα ίδια έλεγαν για τη δική σας».

Οι συνταξιούχοι απαιτούν να διατεθούν πόροι για την Υγεία, ξεκαθαρίζοντας ότι χρήματα υπάρχουν και δε θα σταματήσουν να παλεύουν μέχρι να επιστραφούν τα κλεμμένα στα Ταμεία. Ακόμα, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι απ' τα Ταμεία που τα έχουν ρημάξει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και δωρεάν χορήγηση των όποιων φαρμάκων και τυχόν διαγνωστικών και εργαστηριακών εξετάσεων χρειάζονται.

Στους 36 οι θάνατοι

Δυο ακόμα γυναίκες 71 και 72 ετών, που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και είχαν προσβληθεί από τη «νέα γρίπη» απεβίωσαν χτες. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της «νέας γρίπης» στην Ελλάδα ανέρχεται σε 36. Επίσης, εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι άντρας 71 ετών με υποκείμενα νοσήματα (χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, σακχαρώδη διαβήτη) και άντρας 52 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα. Προχτές Δευτέρα εμβολιάσθηκαν 23.880 άτομα, ενώ συνολικά, απ' την έναρξη των εμβολιασμών, έχουν εμβολιαστεί 238.764 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ