Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να «οργώσουμε» κάθε τόπο δουλειάς

Εκτακτη σύσκεψη με ομοσπονδίες και συνδικάτα έκανε χτες το απόγευμα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Ενταση της δουλειάς με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ήταν το μήνυμα της χτεσινής σύσκεψης
Ενταση της δουλειάς με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ήταν το μήνυμα της χτεσινής σύσκεψης
Η οργή για όσα ετοιμάζουν να πυροδοτήσει ένταση της δράσης για την επιτυχία της απεργίας. Να αξιοποιηθεί στο έπακρο η θετική πείρα που συγκεντρώνεται από το καθημερινό άνοιγμα στους τόπους δουλειάς. Να δυναμώσει ολόπλευρα η παρέμβαση σε κάθε κλάδο. Να ενταθεί η δράση κόντρα στα εμπόδια που βάζουν ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, τα επιτελεία της αστικής τάξης (ΜΜΕ κλπ.)

Αυτά ήταν τα βασικά σημεία, γύρω από τα οποία έγινε, χτες το απόγευμα, έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με κλαδικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, μετά τη δημοσίευση των προτάσεων της κυβέρνησης, που κατακρεουργούν την Κοινωνική Ασφάλιση. Συγκεντρώθηκε η μέχρι σήμερα εμπειρία από τις προετοιμασίες και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη έγινε ξεκάθαρο πως ακόμη κι εκεί που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μειοψηφία, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πιέζονται. Επισημάνθηκε πως πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε δυνατό τρόπο το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ έχει επιβεβαιωθεί ως προς τις εκτιμήσεις του, όταν σημείωνε πως έρχεται θύελλα αντεργατικών μέτρων και καλούσε σε καμιά αναμονή. Αλλωστε τα «9 σημεία» για τις δομικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, είναι συνέχεια της επίθεσης που είχε ξεκινήσει απ' τους νόμους Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά. Τα σωματεία καλούνται, πλέον, να αξιοποιήσουν μέχρι και την τελευταία μέρα, για να καλέσουν τους εργαζόμενους, αναδεικνύοντας την πλήρη ταύτιση του συμβιβασμένου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της ανταπόκρισης που έχει το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς είναι πως στον ΟΤΕ, το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό χώρο, οι εργαζόμενοι - και ιδιαίτερα οι νέοι - ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου για την απεργία, κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν παίρνουν απόφαση για απεργία. Από την άλλη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει πραγματοποιήσει άνοιγμα σε μια σειρά από επιχειρησιακά σωματεία, που μπορεί να αποδώσει καρπούς στο επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, κι ενώ η δράση των ταξικών δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, απομονώνονται οι μηχανισμοί που καλλιεργούν στάση αναμονής στους εργαζόμενους. «Ο κόσμος δεν αγκαλιάζει την ανοχή», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και εντείνονται οι περιοδείες, οι συσκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. Αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα πραγματοποιεί σύσκεψη μπροστά στην απεργία, στα γραφεία του, Μητροπόλεως 10. Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στις περιοχές της Μεταμόρφωσης και της Βαρυμπόμπης, όπου υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ