Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη απευθύνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει για το δικαίωμα στη δουλειά, καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος τους απασχολείται σε καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΣΕΔΑ) που ανήκει στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) έχει κηρύξει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 4ωρες στάσεις εργασίας για τους μόνιμους και 24ωρες για τους συμβασιούχους. Ενώ από την ερχόμενη βδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλους. Από την άλλη, η Ενωση Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΕΕΔΑ), που ανήκει στη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου (την ΠΟΠ ΟΤΑ), έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα και συνεχίζει με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό, κάτι που όμως δεν έγινε. Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές των εργαζομένων. Καταδεικνύοντας την υποκρισία τους, ο σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Μ. Δανδουλάκης, τόνισε πως «τα προβλήματα και οι ανάγκες δεν έχουν χρώμα. Αλλά οι υπεύθυνοι έχουν χρώμα».

Σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» κατήγγειλε την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη δημοτική αρχή (ΝΔ), όπως και τις πολιτικές των κυβερνήσεων του δικομματισμού που διατηρούν και αναπαράγουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, μιλά για «μοριοδότηση» και επαναφέρει τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι η κοινοτική οδηγία 70/1999 οδηγεί, τάχα, στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις για την αγωνιστική διεκδίκηση για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση η μαζική συμμετοχή στην απεργία των ταξικών συνδικάτων στις 17 Δεκέμβρη. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ