Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Θέλει «μαύρους» ναυτεργάτες στις γενικές υπηρεσίες

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Να γίνει η απεργία στις 17 του Δεκέμβρη εφαλτήριο για κλιμάκωση

Καμιά υποταγή στους εφοπλιστές, τονίζουν ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Καμιά υποταγή στους εφοπλιστές, τονίζουν ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Εξω από τα ακτοπλοϊκά πλοία άρχισε να πετάει η εταιρεία «Μινωικές Γραμμές» ναυτεργάτες από τις ειδικότητες των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλους, μαγείρους, κ..ά.)! Ηδη έχει ξεκινήσει ο διωγμός ναυτεργατών αυτών των ειδικοτήτων από τα πλοία «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» και έπεται συνέχεια, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός του συνόλου των ναυτεργατών που μέχρι τώρα έχουν πάρει το δρόμο της ανεργίας.

Η εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», με μεγαλομέτοχο τον ιταλικό όμιλο «Γκριμάλντι», έχει αναλάβει, για λογαριασμό του εφοπλιστικού κεφαλαίου, να επιβάλει ντε φάκτο την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει την αντικατάσταση των ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα με ναυτεργάτες χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους. Επιχειρεί, δηλαδή, να επεκτείνει και στα ακτοπλοϊκά πλοία την οργανική σύνθεση των πλοίων του ομίλου «Γκριμάλντι», που έχει ναυλώσει, όπως το «CRUISE EUROPA», τα οποία είναι δρομολογημένα στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει ένα μικρό αριθμό ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα και το υπόλοιπο πλήρωμα βρίσκεται υπό καθεστώς «μαύρης» εργασίας.

Η εξέλιξη στα πλοία των «Μινωικών» είναι μέρος της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος του συνόλου των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και επιβεβαιώνει πλήρως τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία έχουν ήδη αποφασίσει απεργία στις 17 του Δεκέμβρη με προοπτική κλιμάκωσης για την απόκρουση της επίθεσης αυτής. Από την άλλη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, προσπαθώντας να απομονώσει το πρόβλημα και να αποκρύψει ότι πρόκειται για συνολική έφοδο από τους εφοπλιστές, αποφάσισε κινητοποίηση μόνο σε ένα πλοίο των «Μινωικών Γραμμών», το «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», το οποίο θα ακινητοποιήσει σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν όλους τους ναυτεργάτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα μέσα και έξω από τα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ