Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

«ΓΥΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ»: «Η διαβεβαίωση ότι τα μέτρα θα πλήξουν μόνο τους "άδικους" και όχι τους "δίκαιους" δεν φαίνεται ρεαλιστική (...) εδώ που έφτασε πλέον η κατάσταση το γνωστό ("ο Θεός να βάλει το χέρι του") δεν είναι απλώς σχήμα λόγου, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ; «Το σχέδιο περαιτέρω περικοπών δαπανών που εξετάζει η κυβέρνηση θα αφορά αποδοχές στο δημόσιο τομέα, υπερωρίες, επιδόματα, καταργήσεις φορέων, μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ θα τίθεται και πλαφόν στις αμοιβές» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ: «Η εισφοροδιαφυγή το 2009 εκτιμάται στα 8,3 δισ. ευρώ και το κράτος από το 1993 οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία 12 δισ. ευρώ» (ο Σ. Ρομπόλης στα ΝΕΑ).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΑΝ: «μέσα σε 4-5 χρόνια η γενιά της δεκαετίας του 1970 κλείνει 35ετία ενεργού εργασιακού βίου και θα συνταξιοδοτηθεί (...) τα μέτρα που τώρα σχεδιάζει η κυβέρνηση στοχεύουν ακριβώς στο να περιορίσουν τις εκροές για συντάξεις αυτής της γενιάς (...) την κανονική συνταξιοδότηση όσων εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μετά το Πολυτεχνείο αναμένεται να ακολουθήσει και η προσπάθεια πολιτικής συνταξιοδότησής τους μέσω της αλλαγής του εκλογικού νόμου» (ο Χρ. Μέγας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΝΥΧΙ - ΚΡΕΑΣ»: «Η διαφθορά φταίει για την κρίση» σύμφωνα με τον Ομπάμα. «Η διαφθορά φταίει για την κρίση» ακούγεται ο αντίλαλος στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Ελλάδα, από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αν λέγαμε ότι η διαφθορά είναι η συνέπεια του κυρίαρχου οικονομικού μοντέλου, ποιος θα μας πίστευε; Αν λέγαμε ότι ο καπιταλισμός και η επιδίωξη του ύψιστου οφέλους φέρει εγγενώς μαζί του τη διαφθορά, ακριβώς όπως το σύννεφο τη βροχή, κάποιοι θα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους» (ο Γ.Χ.Παπασωτηρίου στην ΒΡΑΔΥΝΗ).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Ενα αιώνα τώρα αρμέγουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις την χώρα μας μέσω αποικιοκρατικών συμβάσεων (...) και τώρα που η Ελλάδα χρειάζεται την αμέριστη υποστήριξη της Ενωσης (...) όλα τα μεγαλολαμόγια της Ευρώπης βάζουν το μαχαίρι στον Ελληνα πρωθυπουργό για να λάβει ακόμα σκληρότερα μέτρα, μαυρίζοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ