Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένας 16χρονος, καθώς το βράδυ της Κυριακής δέχθηκε επτά σφαίρες από δύο επίδοξους ληστές. Το θύμα βρισκόταν στο κατάστημα του πατέρα του στον Ασπρόπυργο, όταν δύο ένοπλοι μπήκαν και του ζήτησαν να τους παραδώσει όλα τα χρήματα που βρίσκονταν στο ταμείο. Ο 16χρονος αντιστάθηκε και τότε τον πυροβόλησαν επτά φορές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών χωρίς να τραυματιστεί κανένας. Οι δράστες, παρά το γεγονός ότι έπεσαν από τη μηχανή, δε συνελήφθησαν.

ΚΡΗΤΗ: Η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης ερευνά εάν υπάρχουν υπό κατάληψη κτίρια που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία των πρυτανικών αρχών, μέσω αρθρογραφίας αλλά και με επιστολή τους προς τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε, που ζήτησαν από τις εισαγγελικές αρχές του νησιού να γίνουν οι περαιτέρω ενέργειες για να σταματήσει η κατάληψη των κτιρίων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές.

ΛΗΣΤΕΙΑ έγινε χτες σε υποκατάστημα της «EUROBANK» στο Αλιβέρι από το οποίο άγνωστοι απέσπασαν 20.000 ευρώ. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών. Οταν οι δράστες έφυγαν από το κατάστημα, πήγαν σε σημείο της πόλης όπου πήραν δεύτερο όχημα, προσπαθώντας να διαφύγουν. Ομως, στην Αμάρυνθο, συνάντησαν μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη των δύο δραστών μέχρι την Ερέτρια, όπου οι ένοπλοι έφτασαν σε ξενοδοχειακή μονάδα, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν και από αυτούς ένας δράστης τραυματίστηκε και συνελήφθη. Ανδρες των ΕΚΑΜ, αλλά και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα, άρχισαν να «χτενίζουν» τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου για να βρουν το συνεργό του. Τελικά, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης. Στο αυτοκίνητο των ενόπλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, αλλά και η λεία από την τράπεζα.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού για δύο κακουργήματα, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών, γιατί δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στην υπόθεση του Μ. Χριστοφοράκου και γιατί δεν έδωσε τα έγγραφα της δικογραφίας στους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για την υπόθεση του Αλ. Γρηγορόπουλου, καθώς απορρίφθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή το αίτημα της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου να γίνει στην Αθήνα.

ΦΩΤΙΑ σε διπλωματικό αυτοκίνητο του Προξενείου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η φωτιά προκάλεσε μερικές ζημιές στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε δρόμο κοντά στο Προξενείο. Την ευθύνη για τον εμπρησμό του οχήματος, ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχική Δράση» με προκήρυξη που έστειλε ιστοσελίδα. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που έστω και για λίγο αρχικά ξεγελάστηκαν, αναθάρρησαν ή έστω έδωσαν και λίγο χρόνο σε ΠΑΣΟΚ και Χρυσοχοΐδη οτι κανένα "σοσιαλιστικό" προκάλυμμα δεν μπορεί να αποκρύψει τον εξουσιαστικό ολοκληρωτισμό της εποχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ