Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Σε καθεστώς δουλείας

Οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλει οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στους οδηγούς που απασχολούν συνεχίζουν να αποκαλύπτονται. Από συντονισμένο έλεγχο Τροχαίας και ΙΚΑ που έγινε χτες το πρωί στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Συνδικάτου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, διαπιστώθηκε η καταστρατήγηση της ΣΣΕ και η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.

Συνολικά ελέγχθηκαν 15 λεωφορεία και στα 12 από αυτά βεβαιώθηκαν εργατικές και τροχονομικές παραβάσεις. Συνολικά 9 οδηγοί βρέθηκαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι και 2 στο ρεπό τους.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει ένα μέρος των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται οι οδηγοί. Στην πλειοψηφία τους, κάτω από την απειλή της απόλυσης και την ανάγκη να εξασφαλίσουν εισόδημα για τις οικογένειές τους, εξαναγκάζονται να αποδέχονται το καθεστώς «δουλείας» που έχουν επιβάλει οι εργοδότες για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Και όσοι τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, να διεκδικήσουν εφαρμογή της ΣΣΕ, να μπουν στα σωματεία που δεν ελέγχονται από την εργοδοσία, απειλούνται με απολύσεις.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι οδηγοί, συντονισμένα με το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης. Να αποκαλύψουν το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να παλέψουν και να επιβάλουν το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ