Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Η ανεργία θερίζει, οι εργατοπατέρες «συσκέπτονται»

Ανακοίνωση της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ

Tην ώρα που στην Κορινθία περίπου 3.000 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους τη φετινή χρονιά και η ανεργία βρίσκεται πάνω από 20%, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (ΕΚΚ) απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και επιδίδεται σε συσκέψεις με βουλευτές του νομού, σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμβιβασμένες πλειοψηφίες σωματείων, εκφράστηκε απλά η θλίψη για το μεγάλο αριθμό των απολύσεων και η ανάγκη προστασίας των απολυμένων, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ σημειώνει πως η «εργατική τάξη της Κορινθίας έχει πικρή πείρα από τους κοινωνικούς διαλόγους και τις "συσκέψεις" της διοίκησης του ΕΚΚ με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με παράγοντες και μεγαλοστελέχη των κομμάτων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη στιγμή που η μεγαλοεργοδοσία πετούσε στο καναβάτσο της ανεργίας τους εργάτες της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑΣ, της ΒΕΚΚΑ, της ΚΟΡΦΙΛ, του ΓΚΙΛΛΑ, η διοίκηση του ΕΚΚ και οι συνομιλητές της ζητούσαν κίνητρα για τους βιομήχανους, ταυτίζοντας το συμφέρον των εργατών με τα κέρδη των εργοδοτών.

Η λογική της αύξησης της ανταγωνιστικότητας που υιοθετείται από το ΕΚΚ συνέβαλε να χάσουν την εργασία τους πάνω από 500 εργάτες μόνο σε ΛΑΝΤΙΣ και ΦΟΥΛΓΚΟΡ, ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία στου ΜΟΥΡΙΚΗ και σε άλλες επιχειρήσεις (ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ, ΡΕΚΚΑΣ, ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ...) να κλιμακώσουν την επίθεση στους εργάτες προκειμένου να διατηρήσουν την υψηλή κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων.

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΝΔ και των εργατοπατέρων του ΕΚΚ καλλιεργεί τώρα το παραμύθι του χωροταξικού που θα δώσει δήθεν απάντηση στην ανεργία, προσπαθεί και πάλι να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να κρύψει τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας.

Η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη του νομού να οργανωθεί και να συνταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις. Είναι σύγχρονο και αναγκαίο η οικονομία και η παραγωγή να οργανωθούν με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των καπιταλιστών, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ