Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σκληρή αντιπαράθεση με την εργοδοσία

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στην εταιρεία «Μεϊδάνης»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στην εταιρεία «Μεϊδάνης»
Σκληρή μάχη δίνουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις μέσα και έξω από τους τόπους δουλειάς ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας η οποία εκφράζεται με διώξεις και απολύσεις εργαζομένων που υψώνουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, συσπειρώνονται στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην ολομέτωπη κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Με μια άμεση δυναμική και αιφνιδιαστική παρέμβαση μέσα στο εστιατόριο της «Αίγλης Ζαππείου» - κινητοποίηση που χειροκροτήθηκε από τους πελάτες - απάντησαν χτες το απόγευμα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στην απόλυση εργαζόμενου μάγειρα μετά από 1,5 χρόνο δουλειάς. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ενώ στο πλευρό το απολυμένου αλλά και στην κινητοποίηση βρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από το τμήμα του. Ηταν τέτοιο το «στρίμωγμα» της εργοδοσίας που αναγκάστηκε να εμφανιστεί στο εστιατόριο, εκτός από το διευθύνοντα σύμβουλο, και μέλος της διοίκησης της εταιρείας, η οποία δεσμεύτηκε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει απαντήσει στο αίτημα του συνδικάτου. Τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου ξεκαθάρισαν ότι αν η απάντηση δεν είναι θετική, κλιμακώνει τον αγώνα του με απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Χτες το πρωί εργαζόμενοι και στελέχη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν νέα δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της επιχείρησης ηλεκτρικών ειδών «Μεϊδάνης» στο Μοσχάτο, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης εργαζόμενου από κατάστημα της επιχείρησης στη Ν. Ιωνία γιατί συμμετείχε στην απεργία στις 17 του Δεκέμβρη. Η εργοδοσία ισχυρίστηκε χτες ότι η απόλυση του εργαζόμενου δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή του στην απεργία αλλά με το ότι δεν ήταν ικανός για τη δουλειά. Δήλωσε επίσης ότι δεν προτίθεται να ανακαλέσει την απόλυση γιατί έχει ήδη προσλάβει άλλον εργαζόμενο στη θέση. Οι συνδικαλιστές προειδοποίησαν την εργοδοσία ότι έκανε μεγάλο λάθος να πειράξει απεργό και ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν μέχρι ο εργαζόμενος να επιστρέψει στη δουλειά του. Μετά την παρέμβαση στην επιχείρηση, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν εξόρμηση - ενημέρωση στις διπλανές επιχειρήσεις και στους γύρω δρόμους στην περιοχή.

Στη δουλειά της επέστρεψε από χτες η Ελευθερία Καραπάνου, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η οποία είχε απολυθεί παράνομα πριν από δυο μήνες από εμπορικό κατάστημα στην περιοχή του Βύρωνα, ιδιοκτησίας Σ. Τραπεζάρη, και μετά από 11 χρόνια δουλειάς. Οι δυναμικές παρεμβάσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και άλλων σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής που στάθηκαν αλληλέγγυοι, έβαλαν σοβαρά εμπόδια στην εργοδοσία και την προσπάθειά της να επιβάλλει την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία. Σε αυτό το φόντο πριν δυο μέρες εκδόθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου - μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η συνδικαλίστρια - η οποία έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απόλυσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ