Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ PILUX ΚΑΙ ΜΑΞΙΜ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας

Την ανάλγητη αντεργατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, που κάνουν πλάτες στην εργοδοσία, κατήγγειλαν, χτες, με συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της PILUX και του βαφείου ΜΑΞΙΜ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι του βαφείου K. M. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΜΑΞΙΜ ΑΕ στην περιοχή του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το πρωί έξω από το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και τρεις μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, «έφαγαν πόρτα» από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο αρνήθηκε να τους δώσει μέσω του ΟΑΕΔ έκτακτο επίδομα 2.000 ευρώ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις άμεσες υποχρεώσεις τους και να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Φλεβάρη, αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό μηχανήματα του εργοστασίου, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των οικονομικών απαιτήσεων των εργαζομένων. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να «ζουν» χωρίς εισόδημα.

Απλήρωτοι από την εργοδοσία και χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο των Χριστουγέννων είναι και οι εργαζόμενοι της ΑΜΑΣΑ και της PILUX στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, που εδώ και μήνες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μετά από παρέμβαση των εργαζομένων στην εισαγγελία, εκδόθηκε εντολή σύλληψης για τους εργοδότες των δύο επιχειρήσεων, όμως μέχρι να κοινοποιηθούν τα σχετικά έγγραφα προς τα αστυνομικά τμήματα και να δράσουν οι μηχανισμοί, οι εργοδότες «εξαφανίστηκαν». Οι εργαζόμενοι της PILUX πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ