Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2009 - Κυριακή 27 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με σημαία την ελεημοσύνη

Η κυβέρνηση ξέρει ότι το «τσουνάμι» των αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων θα προκαλέσει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα πυροδοτήσει αντιδράσεις. Μπροστά στον «κίνδυνο» να τεθούν σε αμφισβήτηση οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση επιστράτευσε από την πρώτη στιγμή την πολιτική φτωχοκομείου προς τα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού, ενώ μέσα στη βδομάδα ανήγαγε τη «φιλανθρωπία» και την «ελεημοσύνη» σε «κοινωνική πολιτική».

Ο πρωθυπουργός, με τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, έστησε μια παράσταση «φαρισαϊσμού» στην τελευταία συνεδριάση του Υπουργικού Συμβουλίου, εξαγγέλλοντας μέτρα και πρωτοβουλίες «φιλανθρωπίας» για να συγκαλύψει πίσω από αυτά ότι στην ανέχεια και τη φτώχεια στέλνονται χιλιάδες άνθρωποι εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρωθυπουργός έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι χωρίς τη φιλανθρωπία, δηλαδή την ελεημοσύνη προς τα λαϊκά στρώματα, όσους «νόμους και αν φτιάξεις και όσα χρήματα και αν διαθέσεις, δεν φτιάχνεις κοινωνία συνοχής που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Στόχος της κυβέρνησης και της τάξης που υπηρετεί είναι να αποξενώσουν τους εργαζόμενους από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν και τον απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο και συγχρόνως να αξιοποιήσουν την εξαθλίωση και τα επιδόματα διαχείρισής της για να ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά μισθούς και συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ