Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των Βόνιτσας, Λεπενού και Θέρμου, όπου το Λύκειο και το Γυμνάσιο Βόνιτσας στεγάζονται σε κοντέινερς από το 2003 όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός της Λευκάδας, το Δημοτικό Σχολείο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στην κτιριακή υποδομή, από την παλαιότητα του κτιρίου και τους σεισμούς, το Νηπιαγωγείο στη Λεπενού είναι σε άσχημη κτιριακή κατάσταση, ενώ ακόμα δεν έχει λυθεί το κτιριακό θέμα που προέκυψε στα σχολεία του Θέρμου μετά τους σεισμούς της Τριχωνίδας, ρωτούν την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους.

-- Το έργο του δρόμου νότιας παράκαμψης του Δήμου Μυτιλήνης είναι έργο ζωτικής ανάγκης για τους κατοίκους όχι μόνο της πόλης, αφού θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου, αλλά και όλου του νησιού. Ωστόσο, η υλοποίησή του έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, καθώς πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης. Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα αναγκαίο, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε άμεσα να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

-- Αν και η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2008 και μάλιστα οι παραγωγοί στο σύνολό τους πλήρωσαν μαζί με τις αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) και για την ψηφιοποίηση, αν και η σχετική δαπάνη είχε καλυφτεί από κοινοτικούς πόρους. Ωστόσο σήμερα υπάρχει κίνδυνος να μην πάρουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μωραΐτης, Αποστόλης Νάνος, Σταύρος Σκοπελίτης, Αντώνης Σκυλλάκος, Αγγελος Τζέκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθούν άμεσα και έγκαιρα όλες οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση ή όχι και να επιστραφούν τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά για την ψηφιοποίηση στους αγρότες, αφού έχουν δοθεί κοινοτικοί πόροι για την υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας.

-- Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο 4ο ΕΛ Χαλκίδας από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών. Το σχολικό κτίριο που χτίστηκε προ τετραετίας αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού. Το σχολείο αυτή τη στιγμή στεγάζει 500 μαθητές, ενώ έχει χτιστεί για πολύ λιγότερους. Για να μπορέσουν να στεγαστούν οι υπεράριθμοι μαθητές χρησιμοποιούνται χώροι του σχολείου που δεν ενδείκνυνται για αίθουσες, όπως η βιβλιοθήκη και το χημείο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να γίνει επέκταση του σχολικού κτιρίου σε αίθουσες ασφαλείς και επαρκείς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και για να προχωρήσει η δημιουργία Λυκείου στην περιοχή Αγ. Νικολάου του Δήμου Ληλαντίου, που θα στεγάζει τους μαθητές της περιοχής που αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία της Χαλκίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν την αξιοποίηση του καλοκαιριού για συντήρηση και ανακαίνιση σχολείων (2023-08-10 00:00:00.0)
Ανησυχία για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και την ασφάλεια των μαθητών (2021-10-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-01-01 00:00:00.0)
Σε κοντέινερ κάνουν μάθημα εδώ και 6 χρόνια (2009-11-13 00:00:00.0)
Πολλές οι ελλείψεις στα σχολεία (2003-09-11 00:00:00.0)
Προβλήματα στην αντισεισμική προστασία (2001-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ