Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»
Μνημόσυνο και πορεία για τους νεκρούς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των νησιωτών για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», που στοίχισε τη ζωή σε 81 ανθρώπους. Την περασμένη Κυριακή το πρωί, παροικιακές οργανώσεις και μαζικοί φορείς νησιών του Αιγαίου τέλεσαν στη μνήμη των 81 νεκρών μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σταθμός της πορείας αποτέλεσε το λιμάνι του Πειραιά, όπου από τους διοργανωτές ρίχτηκε στεφάνι στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων κ. Βονδικάκης, ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων, βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών και άλλοι.

Στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Ανδρέα Συρίγο. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον Α. Συρίγο σχετικό ψήφισμα και ζήτησε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή σε άμεσο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ