Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ολοι στην απεργία!

  Στις 28 Νοέμβρη απεργούν οι οικοδόμοι όλης της χώρας, ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική λαίλαπα

Ταξικό αγωνιστικό προσκλητήριο προς τους εργαζόμενους του κλάδου, μπροστά στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοέμβρη, απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η οποία διοργανώνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στηνπλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για τις 27 και 28 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην προκήρυξή της, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αταλάντευτα, με συνέπεια και χωρίς δισταγμό» απέναντι στην απειλή της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των αντεργατικών σχεδίων οι οικοδόμοι θα βρεθούν στους δρόμους. Η Ομοσπονδία καλεί και σε διαρκή ετοιμότητα για απεργιακή κινητοποίηση και κατά την ημέρα συζήτησης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα:«Η κυβέρνηση πίσω από ένα ψεύτικο 38ωρο καταργεί το 8ωρο,7ωρο προωθώντας την εφαρμογή του ευέλικτου χρόνου εργασίας, χρόνου που θα εξαρτιέται από τις ανάγκες του εργοδότη, δηλ. ο εργαζόμενος αιχμάλωτος της κερδοφορίας του εργοδότη θα εκβιάζεται και θα υποχρεώνεται να εργάζεται 9,10,11 ώρες την ημέρα και αντί υπερωριακής αμοιβής θ' αποζημιώνεται με ρεπό ή αύξηση της ετήσιας άδειας!

Για το γκρέμισμα του 8ωρου μαζί θα σπρώξουν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, εμποροβιομήχανοι, τεχνικές εταιρίες, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλοεργολάβοι, μαζί και με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που επιμένει στην τακτική της παραπλάνησης των εργαζομένων, στον ακρωτηριασμό των αγωνιστικών τους διαθέσιμων, συναινώντας μέσω του ψευτοδιαλόγου στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης».

Και συνεχίζει:« Το κατάπτυστο νομοσχέδιο αφαιρεί το δικαίωμα στη δουλιά σε χιλιάδες εργαζόμενους και ενισχύει την εργοδοτική τρομοκρατία, αφού καταργεί το όριο του 2% στις ομαδικές απολύσεις και το μετατρέπει από 4% έως 8%, ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων στην επιχείρηση. Ακόμη, η κυβέρνηση, υλοποιώντας τα σχέδιά της για κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, δίνει μπαξίσι με το νομοσχέδιο, 25 δισεκ. το χρόνο στους επιχειρηματίες με τη μείωση της εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς κατά 18%. Η κυβέρνηση προκλητικά δεν κρύβει και τις προθέσεις της και τα γενικότερα σχέδιά της για εκτέλεση της κοινωνικής ασφάλισης ( αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση βαρέων κι ανθυγιεινών επαγγελμάτων, μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης, συστηματοποίηση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση, αύξηση εισφορών των εργαζομένων), οριοθετεί μάλιστα και το χρόνο, στις αρχές του 2001».

Τελειώνοντας, καλούν τους εργαζόμενους να μην αφήσουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους να μπουν κάτω από τη σιδερένια φτέρνα των πολυεθνικών: «Εμείς πρέπει να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις που δε μας οδηγούν μόνο στα χαρακώματα της αντίστασης, αλλά και στο δρόμο της αντεπίθεσης για διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ