Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζί ιδιωτικοποίηση και άρση του καμποτάζ

Με ταχύτατους ρυθμούς προωθείται από την κυβέρνηση το «έγκλημα» της παράδοσης, και μάλιστα άνευ όρων, των λιμανιών της χώρας στους ιδιώτες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Τη σπουδή της κυβέρνησης, να τελειώνει άμεσα με την υπόθεση των λιμανιών, επιβεβαίωσε χτες ο υπουργός ΕμπορικήςΝαυτιλίας Χρ. Παπουτσής, κατά την έναρξη των εργασιών του δεύτερου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λιμενικών Εργων, που διοργανώνει το Εργαστήριο Λιμενικών Εργων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Ευγενίδειο Ιδρυμα.

Ο υπουργός έκανε σαφές ότι μετά τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε Ανώνυμες Εταιρίες θα μετατραπούν και όσα ακόμα λιμάνια χαρακτηριστούν εθνικής σημασίας. Η παράδοση των πυλών της χώρας στους ιδιώτες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, θα γίνει ταυτόχρονα με την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, την οποία επιβάλλει ο διαλυτικός Κοινοτικός Κανονισμός 3577/92. Και αυτό θα γίνει γιατί τα λιμάνια «θα κληθούν να παίξουν - όπως ανέφερε - σημαντικό ρόλο στον ανταγωνισμό των εταιριών»! Δεν παρέλειψε δε να επαναλάβει ότι τα όσα εκτρωματικά προετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των λιμανιών της χώρας φέρουν τη βούλα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει στόχο την απρόσκοπτη κίνηση των προϊόντων των πολυεθνικών, σημειώνοντας σχετικά ότι τα ελληνικά λιμάνια, ήδη, «παίζουν κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση της υλοποίησης των Διευρωπαϊκών Δικτύων συνδυασμένων μεταφορών».

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, εκτός από τα λιμάνια, θα πάρουν και επιπλέον προίκα 180 δισ. δραχμές από το Γ` Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης, τα οποία, σύμφωνα με τον Χρ. Παπουτσή, έχουν προβλεφτεί για λιμενικές υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ