Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Παραμένουν χωρίς αναπροσαρμογή

  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή  του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα των συντάξεων των ναυτεργατών, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Αντ. Σκυλλάκος αναφέρει συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προχωρά στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των ναυτεργατών για καθορισμό της κύριας σύνταξης στο 80% του μισθού, καθώς και στον καθορισμό του ύψους των επικουρικών συντάξεων στο 1,5% της ανώτατης σύνταξης για κάθε χρόνο ασφάλισης, αλλά με διάφορα προσχήματα δεν υλοποιεί ούτε καν τις δικές της προεκλογικές δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 60% του μισθού».

«Ετσι, συνεχίζει ο βουλευτής, έχει γίνει αναπροσαρμογή των συντάξεων στο 60% του μισθού μόνο σε 13.862 από το σύνολο των 65.000 συνταξιούχων του ΝΑΤ. Με το εφεύρημα ότι δε διαθέτουν πιστοποιητικό ναυτικής ικανότητας αποκλείονται από την αναπροσαρμογή αυτή περίπου 23.000 συνταξιούχοι, όπως και άλλοι 28.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είτε δεν έχουν ελεγχθεί οι φάκελοί τους είτε κατέβαλαν υπέρογκες εισφορές, προκειμένου να ενταχτούν σε ανώτερη συνταξιοδοτική κλάση κτλ. Ταυτόχρονα, "παγωμένες" μένουν οι παροχές των Ταμείων Πρόνοιας αξιωματικών και πληρωμάτων».

Οι βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ