Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Βαφτίζουν τα παιδιά «ενήλικες μαχητές»

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Ακόμα ένα έγκλημα της ιμπεριαλιστικής κατοχής στο Αφγανιστάν αποδεικνύεται η τελευταία σφαγή αμάχων - μεταξύ των οποίων και οκτώ μαθητών - την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα ακόμα και με πόρισμα των φιλοκατοχικών αφγανικών αρχών. Οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις εξακολουθούν και επιμένουν να αρνούνται τους θανάτους των 10 αμάχων, βαφτίζοντας τα παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών που σκοτώθηκαν «ενήλικες άνδρες μαχητές των Ταλιμπάν» και υποστηρίζοντας ότι «κανείς αθώος δε σκοτώθηκε».

Στους ισχυρισμούς των κατοχικών στρατευμάτων απαντά ο διευθυντής του σχολείου στο χωριό της επαρχίας Κουνάρ, που σημειώθηκε η επίθεση, δίνοντας τα πλήρη στοιχεία των μαθητών, που εκτελέστηκαν από τα κατοχικά στρατεύματα, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «μαχητές ή βομβιστές».

Την ίδια στιγμή, σε έρευνα - δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία από το Ινστιτούτο της Λειψίας για Ερευνα της Αγοράς οι Γερμανοί εμφανίζονται κατά πλειοψηφία της τάξης του 66% εναντίον της αύξησης της κατοχικής δύναμης της χώρας στο Αφγανιστάν. Η γερμανική κυβέρνηση, από την πλευρά της περιμένει τη διάσκεψη του Λονδίνου, στις 28 Γενάρη, για να δεσμευθεί για την αποστολή επιπλέον κατοχικών στρατευμάτων.

Εν τω μεταξύ, στο Πακιστάν, οι «μαχητές των Ταλιμπάν» εμφανίστηκαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι εναντίον σιιτών, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 43 ανθρώπων και δεκάδες τραυματισμούς, απειλώντας και για περαιτέρω δράση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις τους προς την πακιστανική κυβέρνηση για κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των «ανταρτών», επιδιώκοντας και αύξηση της δικής τους στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ