Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εισπρακτικά «κολπάκια»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η τέχνη της πολιτικής «εξυπνάδας» βρίσκει άξιους εκπροσώπους στα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και θα ήταν ωραίο το θέμα για μια «ελαφριά» συζήτηση, με την προϋπόθεση ότι αυτή η «εξυπνάδα» δεν ήταν εργαλείο επιβολής σκληρών μέτρων κατά των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συρρικνώσει δραστικά έως και να καταργήσει το αφορολόγητο όριο. Η πρόφαση έχει να κάνει με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Εάν δεν συγκεντρωθούν αποδείξεις ορισμένου ύψους, δεν θα ισχύει το αφορολόγητο ή θα είναι πολύ χαμηλότερο.

Βάζει λοιπόν η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στο κυνήγι της απόδειξης. Αλλά ακόμη κι αν μαζευτούν οι αποδείξεις, η βασική πολιτική ρύθμιση έχει αποφασιστεί. Το αφορολόγητο όριο δε θα είναι πλέον δεδομένο, δε θα είναι σταθερό και δε θα αναπροσαρμόζεται - εφόσον αναπροσαρμόζεται - στη βάση ενός σταθερού μεγέθους.

Μοιάζει με τα παλαιότερα «κόλπα» της υποτιθέμενης μείωσης των φόρων, όπου ό,τι μειωνόταν από τη μία, αυξανόταν πολύ περισσότερο από την άλλη.

Μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γι' αυτούς η μείωση του φόρου είναι πραγματική, χωρίς τερτίπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ