Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Με πείσμα και επαναστατική αισιοδοξία

Το Σάββατο κυκλοφορούν μαζί με τον «Οδηγητή» οι Θέσεις του ΚΣ της Οργάνωσης για το Συνέδριο

Το εξώφυλλο των Θέσεων, που θα δημοσιοποιηθούν με τον «Οδηγητή» του Σαββάτου
Το εξώφυλλο των Θέσεων, που θα δημοσιοποιηθούν με τον «Οδηγητή» του Σαββάτου
Με επαναστατική αισιοδοξία και πείσμα για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας βαδίζει προς το 10ο Συνέδριό της, που θα γίνει στις 7, 8 και 9 Μάη, με κεντρικό σύνθημα: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας». Ηδη, έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πανεξορμήσεις, με στόχο να φτάσουν παντού οι θέσεις του Συνεδρίου που δημοσιεύονται μαζί με τον «Οδηγητή», να γίνει μια πλούσια κουβέντα με τους νέους, να ανταλλαχθούν απόψεις, να εκφραστούν παρατηρήσεις και ανησυχίες, να αγκαλιάσει όσο γίνεται μεγαλύτερα κομμάτια της νεολαίας.

«Πηγαίνουμε στο 10ο Συνέδριο με επαναστατική αισιοδοξία, η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι η Οργάνωση ενίσχυσε τα επαναστατικά της χαρακτηριστικά όλο αυτό το διάστημα. Ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις και τα καθήκοντα που είχαν τεθεί, πάντα στο πλευρό του Κόμματος», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και προσθέτει:

«Στο επίκεντρο του 10ου Συνεδρίου είναι η ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη ισχυροποίηση της ΚΝΕ, η - ακόμη μεγαλύτερη - προσέλκυση της νεολαίας στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Μας απασχολεί ιδιαίτερα πώς θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο και καλύτερα στην προετοιμασία των νέων μελών και κομμουνιστών και σε ό,τι αφορά την αντοχή μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και σε συνθήκες γενικότερης κρίσης του επαναστατικού κινήματος. Δηλαδή, πώς τα μέλη της ΚΝΕ και συνολικά η ΚΝΕ θα ανταποκρινόμαστε με επάρκεια στη μάχη των ιδεών, στην αντιπαράθεση με την αστική ιδεολογία, πώς θα βελτιωθεί αποφασιστικά η εσωτερική ζωή της Οργάνωσης (άνοδος της συλλογικής δουλειάς, καλύτερη αφομοίωση της στρατηγικής του Κόμματος και της αντίληψής μας για το σοσιαλισμό, να γίνει κτήμα των μελών μας η Ιστορία του Κόμματος και του επαναστατικού κινήματος).

Με βάση και αυτά, στόχος είναι να πρωτοστατήσουμε στην αναζωογόνηση του κινήματος, στη συσπείρωση των νέων - σε όλους τους χώρους που βρίσκεται η νέα βάρδια της εργατικής τάξης - σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική γραμμή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τον Τσε Γκεβάρα (2017-10-03 00:00:00.0)
Για τις Θέσεις και το Πρόγραμμα (2013-03-31 00:00:00.0)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του Παραγουανού ΚΚ (2010-11-02 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ ενισχύεται ιδεολογικά και πολιτικά (2010-05-05 00:00:00.0)
Η ΚΝΕ ενισχύεται ιδεολογικά και πολιτικά (2010-05-05 00:00:00.0)
Χρονιά αγώνων και ευθύνης (2010-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ