Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Αναμενόμενη η απόφαση του Κογκρέσου της Ονδούρας, το οποίο ενέκρινε χτες με 123 ψήφους υπέρ και μόλις 5 κατά την οριστική απομάκρυνση και αποσύνδεση της χώρας από τη Μπολιβαριανή Συμμαχία της Αμερικής (ALBA), ενώ παράλληλα συζητά το «ζήτημα της αμνήστευσης των συμμετεχόντων στην κρίση της 28ης Ιουνίου», όπως την βαφτίζει, δηλαδή ουσιαστικά την αμνήστευση των πραξικοπηματιών. Οσον αφορά την οριστική αποχώρηση από την ALBA το Κογκρέσο ενέκρινε το προεδρικό διάταγμα με ημερομηνία 15 Δεκέμβρη που έχει εκδώσει ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Ρομπέρτο Μιτσελέτι... Εξάλλου, ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ήταν και η συμμετοχή της χώρας στην ALBA που επί της ουσίας σήμαινε η συμμετοχή σε αυτή τη συμμαχία. Παράλληλα όσον αφορά την αμνηστία πρόκειται για μία ολοφάνερη προσπάθεια «ξεπλύματος» των πραξικοπηματιών ώστε να μπορέσει να νομιμοποιηθεί το πραξικόπημα με την αλλαγή σκυτάλης στον Πορφίριο Λόμπο στις 27 Νοέμβρη, ο οποίος εκλέχτηκε από μία εκλογική διαδικασία βίας, νοθείας, με χαρακτηριστικό την αποχή που έφτασε στο 65%-70% και οι οποίες δεν αναγνωρίζονται από την πλειοψηφία των χωρών της Λατινικής Αμερικής αλλά και του πλανήτη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα, λίγα χιλιόμετρα βορείως της Φαλούτζα, στην επαρχία Ανμπάρ. Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν αστυνομικοί.

ΡΟΣΤΟΦ-ΟΝ-ΝΤΟΝ.-- Πάνω από 200.000 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων 50.000 παιδιά - στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν έχουν μείνει χωρίς φυσικό αέριο σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -7 βαθμούς Κελσίου έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στους αγωγούς Μοζντόκ-Καζιμαγκόμεντ.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του σουδανικού στρατού και της ένοπλης οργάνωσης «Σουδανικός Απελευθερωτικός Στρατός» σημειώθηκαν χτες στο Τζέμπελ Μουν και Μάρα του Δυτικού Νταρφούρ του Σουδάν δίχως να δοθούν πληροφορίες για θύματα και τραυματίες.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Οι αστυνομικές αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών ανακοίνωσαν χτες πως ανάγκασαν τον Σέρβο υπουργό για το Κοσσυφοπέδιο Γκόραν Μπογκντάνοβιτς να φύγει απ' το βόρειο Κοσσυφοπέδιο γιατί ...μετέβη στην περιοχή «χωρίς να πάρει την άδεια των αρχών»!

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.-- Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε χτες βράδυ το ανατολικό τμήμα του νησιού της Παπούα - Νέας Γουινέας, δίχως ωστόσο να αναφερθούν άμεσα θύματα, καταστροφές ή να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ