Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Αλληλεγγύη στους Ελληνες συναδέλφους

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του εκφράζει «την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Οργάνωσης και του Αγροτικού κόσμου της Κύπρου στους μεγάλους αγώνες της Ελληνικής Αγροτιάς».

Δηλώνει ακόμη τη στήριξή του «στο δίκαιο αγώνα των εξαθλιωμένων αγροτών. Οι Ελληνες αγρότες βλέπουν με πόνο την παραγωγή τους να μένει αδιάθετη και να καταστρέφεται στα χωράφια, ενώ οι τιμές που λαμβάνουν για τα προϊόντα τους είναι εξευτελιστικές, τη στιγμή μάλιστα που κατακλύζεται η ελληνική αγορά από ξένα προϊόντα όπως συμβαίνει και στην Κύπρο. Επίσης, παρατηρούμε με αγανάκτηση τα καταχρεωμένα αγροτικά νοικοκυριά ολοένα να πληθαίνουν και τους πλειστηριασμούς να συμπληρώνουν την τραγικότητα της κατάστασης».

Τέλος επισημαίνεται ότι «η ηγεσία της ΕΚΑ, τα στελέχη και οι χιλιάδες αγρότες μέλη μας που βιώνουν και αυτοί καθημερινά τις συνέπειες της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς και των αντιαγροτικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν θα μπορούσαμε παρά να ενώσουμε τη φωνή μας με τους Ελληνες συναδέλφους και να στείλουμε μέσα από αυτό το γραπτό μήνυμα την αλληλεγγύη μας στην πάλη των Ελλήνων αγροτών που αγωνίζονται μέσα από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η οποία στηρίζει και καθοδηγεί με συνέπεια και σθένος την ελληνική αγροτιά, στο μεγάλο αγώνα επιβίωσης και διεκδίκησης για ένα καλύτερο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ