Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
«Κάθοδος» στην εθνική οδό

Μαζική κάθοδο πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες της Βοιωτίας στο «Κάστρο», όπου από το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο, «γυρνώντας την πλάτη», τόσο στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, όσο και στο διάλογο - απάτη που εκείνη έχει εξαγγείλει. Μέλη της ΠΑΣΥ δήλωσαν χτες στο «Ρ», πως ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος και δε χωρούν αυταπάτες εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Από 'κεί «πέρασαν» χτες ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης, αλλά και η Τ. Αντωνίου, βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, με τον πρώτο να υπερασπίζεται την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και τη δεύτερη να καλεί στον ...«κοινωνικό διάλογο».

Επίσης, στην Φθιώτιδα, αγρότες έχουν συγκεντρωθεί σε δύο σημεία, στην Αλαμάνα και στον «Λεβέντη». Εκεί έδωσαν το «παρών» μέλη και στελέχη της ΠΑΣΥ καλώντας τους συναδέλφους τους να πουν «όχι» στον ψευτοδιάλογο της κυβέρνησης, να μη δεχτούν το διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη. Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι στρατηγικός στόχος της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής, όπως επιτάσσει η ΚΑΠ της ΕΕ, είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και σε αυτές τις συνθήκες δεν χωρούν αυταπάτες, ούτε αποπροσανατολιστικά αιτήματα, που οι άλλες δυνάμεις στο αγροτικό κίνημα υποστηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ