Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
Πάνω από 3,2 δισ. ευρώ στο 12μηνο

Πάνω και από τα 3,2 δισ. ευρώ απογειώθηκε στο 12μηνο του 2009 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σε ποσό δηλαδή που αντιστοιχεί σε «φέσια» ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα! Τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης μετακυλίονται πρώτα και κύρια στους αδύναμους κρίκους του συστήματος της αγοράς, όπως αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι τα κατάστιχα της θυγατρικής εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες, της «Τειρεσίας ΑΕ» μεγαλώνουν καθημερινά με νέα ονόματα επαγγελματιών, μαζί με αυτά των υπερδανεισμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών. Είναι φανερό ότι οι προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις δήθεν για την προστασία των δανειοληπτών καθώς και για το χρόνο παραμονής στις λίστες του «Τειρεσία» δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα και περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο έρχεται να διασφαλίσει τα συμφέροντα και την κερδοφορία του τραπεζικού κεφαλαίου σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης βάζοντας τις τράπεζες συνεταίρους στο μισθό, στη σύνταξη, στο όποιο εισόδημα, για τους ολοφάνερα ανήμπορους δανειολήπτες, που θα ενταχτούν στη σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία για το έτος 2009:

Ακάλυπτες επιταγές : Η αξία τους έφτασε σε 3 δισ. ευρώ (από 1,3 δισ. ευρώ πέρυσι) καταγράφοντας αύξηση 130,8%. Αντίστοιχα διαμορφώνεται και η κατάσταση σε ό,τι αφορά των αριθμό των τεμαχίων που σφραγίστηκαν από τις τράπεζες. Για το 2009 ξεπέρασαν τις 304.000 με αύξηση με αύξηση 157%.

Απλήρωτες συναλλαγματικές: Διαμορφώνονται σε 250,8 εκατ. παίρνοντας αύξηση 45%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ