Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Παρεμβάσεις για λατομεία και μεταλλεία

Πέντε παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, προωθεί η κυβέρνηση στη βάση της πολιτικής της για την «πράσινη ανάπτυξη», με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει μια νέα αγορά σε σχετική με την ανακύκλωση, επεξεργασία και διάθεση των εξορυκτικών αποβλήτων, «ανοίγοντας» νέους δρόμους για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, μιλώντας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου ανακοίνωσε ότι θα προωθηθούν άμεσα: Οικονομικά και ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες από τη λειτουργία των υφιστάμενων λατομείων μαρμάρων, αδρανών υλικών και σχιστολιθικών πλακών. Αναμόρφωση του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών. Αναμόρφωση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την εκμετάλλευση των λατομείων. Αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας VERHEUGEN.

Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στο Μεταλλευτικό Κώδικα θα θεσμοθετηθούν: Η άδεια εκμετάλλευσης Μεταλλείου, ο αποκλεισμός από περαιτέρω αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων που δε θα τηρούν τους κανόνες ορθολογικής εκμετάλλευσης, τις εγγυήσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ