Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις καταπτώσεις των βράχων στα Τέμπη και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αναφέρθηκε ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του Κόμματος.

«Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε - τόνισε - δεν είναι τυχαίο, ούτε μπορούν οι υπεύθυνοι να φορτώνουν τις απαράδεκτες μέχρι και εγκληματικές παραλείψεις τους στα ακραία καιρικά, γεωλογικά, φυσικά φαινόμενα». Συνεχίζοντας σημείωσε πως από τότε που ανέλαβε το έργο η κοινοπραξία, ανέλαβε και την ευθύνη της οδικής ασφάλειας, όμως αυτό που επεδίωκε, όπως συνήθως γίνεται με όλους τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες, ήταν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και όχι η εξασφάλιση της ακίνδυνης διέλευσης των διερχόμενων οδηγών. Και πρόσθεσε πως ούτε το αρμόδιο υπουργείο, μέσω της «Εγνατίας ΑΕ», που έχει τη γενικότερη ευθύνη, δεν επέβαλε στην κοινοπραξία να προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Καλώντας δε την κυβέρνηση ν' αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση του προβλήματος, υπογράμμισε: «Δεν μπορεί, όμως, η κυβέρνηση να "παίζει" το μπαλάκι με την κοινοπραξία και να πληρώνουν τα σπασμένα οι διερχόμενοι. Δεν μπορεί να παρατείνεται ο χρόνος αποκατάστασης. Το κράτος, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις και ας στραφεί μέσω της διαιτησίας ή των δικαστηρίων κατά της εταιρείας για όλα τα έξοδα».

Οσον αφορά σε όλα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από το κλείσιμο των Τεμπών, όπως στους παρακαμπτήριους δρόμους που είναι αδύνατο να «σηκώσουν» το βάρος της κυκλοφορίας, αλλά και στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες είπε πως «δε συμμεριζόμαστε την άποψη ότι όσοι θίγονται πρέπει να αναζητήσουν ατομικά αποζημίωση από την Κοινοπραξία μέσω της δικαστικής οδού», προσθέτοντας ότι «αυτός ο δρόμος είναι περίπλοκος, χρονοβόρος και κοστίζει ακριβά και είναι αβέβαιος για το αποτέλεσμα. Το κράτος θα πρέπει να πληρώσει και ας αναζητήσει το λογαριασμό από την κοινοπραξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ