Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες

Δούλεψαν στην Αττική για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα μετά τις πυρκαγιές αλλά δεν πληρώθηκαν. Συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στο δημαρχείο Ρεντίνας

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Ρεντίνας και στη συνέχεια «μπλόκο» στον κόμβο Ασπροβάλτας - Βρασνών της παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, προγραμματίζουν σήμερα οι δασεργάτες του Σταυρού Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Οι δασεργάτες διεκδικούν να πληρωθούν για τις εργασίες που πραγματοποίησαν στα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής τον περασμένο χρόνο. Εδώ και 5 μήνες μένουν απλήρωτοι και χωρίς εισόδημα. Συνολικά στα έργα της Αττικής απασχολήθηκαν περίπου 300 δασεργάτες από το Σταυρό Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και το Λιβάδι Ελασσόνας.

Πέντε μήνες τώρα δεν έχει βρεθεί ο αρμόδιος φορέας που θα εκταμιεύσει τη σχετική πίστωση και θα τους πληρώσει. Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, απαιτούν οι δασεργάτες των τριών Συνεταιρισμών.

Παράλληλα απαιτούν: Να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής ώστε να εξοφλούνται άμεσα για τις εργασίες τους. Να καταβληθεί άμεσα η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυση για τα ζώα που έπρεπε να έχει δοθεί από τις αρχές του Δεκέμβρη. Να αυξηθούν οι πιστώσεις στα Δασαρχεία για τις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των δασών, για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Να μην προχωρήσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που προβλέπουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 5-7 χρόνια και μείωση των συντάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ