Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΥ ΑΕ»
Απέσυρε τη μήνυση σε βάρος κατοίκων

Απέσυρε χτες τη μήνυση σε βάρος 35 κατοίκων του Δήμου Ερινεού στην Αχαΐα η εταιρεία «Αιολική Παναχαϊκού ΑΕ» (το 90% ανήκει στην ισπανική πολυεθνική «Acciona) επειδή διαμαρτύρονταν για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Η έντονη αντίδραση του συνόλου των κατοίκων της περιοχής και η πίεση που ασκήθηκε στην εταιρεία φαίνεται τελικά πως την ανάγκασε να κάνει πίσω και να αποσύρει τη μήνυση η οποία είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χτες στο δικαστήριο του Αιγίου. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος εξήρε την αταλάντευτη στάση τους απέναντι στην εταιρεία, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν που λειτούργησε καταλυτικά ώστε να κάνει πίσω η τελευταία και σημείωσε πως η αποφασιστική παρουσία και υποστήριξη των κομμουνιστών σε λαϊκά προβλήματα της περιοχής είναι δεδομένη.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών από το 2006 στο όρος Παναχαϊκό και μάλιστα σε δημόσια δασική έκταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού προηγουμένως - τηρώντας τη ...νομοθεσία - κατέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο 143.032,82 ευρώ ως αντάλλαγμα χρήσης της συγκεκριμένης έκτασης. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και εξαιτίας αυτής ζητούσε μέχρι και χτες, μεταξύ άλλων, την καταδίκη των 35 κατοίκων με την επιβολή 300.000 ευρώ προς ...αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη καθώς και βλάβη φήμης, πίστης και εμπορικής εικόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ