Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Στον «αέρα» εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι

ΠΑΡΙΣΙ.--

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν εργασία κινδυνεύουν, στα τέλη του 2010, να μείνουν χωρίς το σχετικό ειδικό επίδομα καθώς θα έχουν συμπληρώσει τον τυπικό χρόνο που αυτό χορηγείται, ενώ ταυτόχρονα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (όσον αφορά στο εισόδημα της οικογενείας τους και πιθανότατα την ύπαρξη κατοικίας) για να ενταχθούν στα προγράμματα χορήγησης επιδομάτων Αλληλεγγύης. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χτες η αρμόδια υπηρεσία εκτιμώντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων που, πιθανώς, θα βρεθούν επί ξύλου κρεμάμενοι να αγγίξει και το ένα εκατομμύριο στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το ζήτημα έχει γίνει «μπαλάκι» μεταξύ της κυβέρνησης Σαρκοζί και της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση επικαλούμενη τις πιέσεις που δέχεται από τις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να προχωρήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να καλύψει τα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για να χορηγηθούν τα επιδόματα σε τόσους πολλούς ανθρώπους (Ας σημειωθεί ότι μόνο το 2009, στη Γαλλία υπολογίζεται ότι επιπλέον 850.000 εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για χορήγηση επιδόματος αναζήτησης εργασίας).

Οι εργοδότες, από την άλλη, που απέλυσαν τους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους «νίπτουν τας χείρας» και υποστηρίζουν ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να τους υποστηρίξει προκειμένου να συνεχίσουν ν' αναζητούν εργασία. Τα συνδικάτα, τέλος, επιμένουν ότι το ζήτημα θα πρέπει ν' αντιμετωπιστεί με μέτρα επείγοντος χαρακτήρα, εντός των προσεχών βδομάδων, και τονίζουν ότι θα εξετάσουν όλους τους δυνατούς τρόπους προκειμένου ν' ασκήσουν πιέσεις στις επαφές που προγραμματίζονται μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» το Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ