Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το FBI και οι... παρακολουθήσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε όργιο παρανομιών και παρατυπιών είχε επιδοθεί το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ για το διάστημα 2002 έως 2006 προκειμένου να συγκεντρώσει χιλιάδες αρχεία τηλεφωνικών επικοινωνιών πολιτών στο «πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Περισσότερα από 2.000 αρχεία πολιτών είχαν συλλεχθεί από το FBI ανέφερε χτες αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η συλλογή αρχείων έγινε με το επιχείρημα ανύπαρκτων τρομοκρατικών απειλών ή απλά πείθοντας τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών να τους παράσχουν τα αρχεία των πελατών τους ενώ στη συνέχεια οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας εξέδιδαν υπομνήματα που δικαιολογούσαν τις παράτυπες πράξεις των πρακτόρων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Γενάρη αναμένεται να δημοσιευθεί έκθεση ειδικού επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η οποία θα συμπεραίνει ότι το FBI συχνά παραβίαζε το νόμο με τα επείγοντα αιτήματά του, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ενώ η γενική σύμβουλος του FBI Βάλερι Καπρόνι δήλωσε σε συνέντευξή της ότι το FBI τεχνικά παραβίασε το Νόμο Ιδιωτικότητας των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, με τους πράκτορές του να επικαλούνται ανύπαρκτες επείγουσες καταστάσεις για να συλλέξουν αρχεία παρ' όλα αυτά «ξεπλένοντας» τον τότε επικεφαλής Ρόμπερτ Μούλερ ότι «δεν γνώριζε τίποτε». Ωστόσο είναι μάλλον δεδομένο ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια ρότα, απλά παίρνει τα μέτρα της για μην μπορεί αυτό να «ξεφωνηθεί»...

  • Στο μεταξύ στις κάλπες κλήθηκαν χτες οι ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης προκειμένου να ψηφίσουν το διάδοχο του Εντουαρντ Κένεντι στη Γερουσία, ενώ η Δημοκρατική υποψήφια γενική εισαγγελέας Μάρθα Κόουκλεϊ βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις «στήθος με στήθος» με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Σκοτ Μπράουν. Η ήττα σε ένα προπύργιο των Δημοκρατικών - ελέγχουν την έδρα εδώ και 58 χρόνια, ενώ ο Εντουαρντ Κένεντι εκλεγόταν 47 συναπτά έτη - είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο, ενώ θα έχει πολύπλευρη σημασία, καθώς θα κρίνει τον έλεγχο της Γερουσίας που αυτή τη στιγμή έχουν οι Δημοκρατικοί. Παράλληλα θα αποτελέσει και ένα άτυπο δημοψήφισμα ενόψει και των επικείμενων ενδιάμεσων εκλογών το φθινόπωρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ