Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ-ΗΠΑ
Συμμαχία και βλέμμα προς Κίνα

ΤΟΚΙΟ._ Στην επιβεβαίωση των συμμαχικών τους σχέσεων, που έκλεισαν χτες ιστορία μισού αιώνα, προχώρησαν χτες οι υπουργοί Εξωτερικών Ιαπωνίας και ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι πως αμφότερες «θα δουλέψουν με την Κίνα και θα αντιμετωπίσουν από κοινού το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα»...

«Θα εργαστούμε για την εκδήλωση προόδου στις σχέσεις συνεργασίας με την Κίνα καλωσορίζοντάς την στη διεθνή αρένα για να παίξει έναν εποικοδομητικό και υπεύθυνο ρόλο» ανέφερε χαρακτηριστικά επί λέξει η αμερικανο-ιαπωνική ανακοίνωση. Μάλιστα ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Κατσούγια Οκάντα, διαβεβαίωσε πως οι δύο χώρες θα πρέπει να κάνουν «ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν απ' το να γίνει η Κίνα μία πραγματική απειλή»... Ωστόσο, «αγκάθι» στις αμερικανο-ιαπωνικές σχέσεις εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα μετεγκατάστασης των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ιαπωνία το οποίο σύμφωνα με το Τόκιο θα έχει λυθεί το αργότερο ως τον ερχόμενο Μάη.

  • Στο δρόμο, αφημένοι στην τύχη τους, βρίσκονται και οι τελευταίοι 200 απ' τους 800 Ιάπωνες άνεργους-άστεγους που είχαν βρει τις τελευταίες τρεις βδομάδες προσωρινό καταφύγιο σε κέντρο νεολαίας του δήμου του Τόκιο λόγω γιορτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ