Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΜΠΕΡΟ»
Συνεχίζουν κόντρα στην εργοδοτική αδιαλλαξία

Κόντρα στους ελιγμούς και τις προσπάθειες της εργοδοσίας που, αποθρασυμένη από την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τους αντιμετωπίζει ως «κόστος» για τα κέρδη της, οι εργαζόμενοι στη μεταφορική εταιρεία «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» στην Ελευσίνα συνεχίζουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους συνδικάτο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

Σ' αυτή την κατεύθυνση στήθηκε πρόσφατα και η Σωματειακή Επιτροπή, μέσα στο εργοστάσιο. Την αισιοδοξία των εργαζομένων ενισχύει η πίεση που άσκησε ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας που έδωσαν, έχοντας την ολόπλευρη στήριξη του ΠΑΜΕ, από τις 17 έως τις 21 του Δεκέμβρη, κατορθώνοντας να κάμψουν την εργοδοτική αδιαλλαξία.

Την ανάγκη να δυναμώσει η συσπείρωση και δράση μέσα από το συνδικάτο αναδεικνύει η ίδια η μάχη με την εργοδοτική επιθετικότητα που είναι σκληρή. Το θέμα των ανασφάλιστων εργαζομένων, των απλήρωτων υπερωριών και των Σαββάτων, της έλλειψης ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και της ασφάλειας. Η διοίκηση αναγκάζει τους οδηγούς να κάνουν μεταφορές με φορτηγά τα οποία δεν είναι ασφαλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ