Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά

  Δεν το βάζουν κάτω οι άνεργοι και συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη δουλιά, είναι οι άνεργοι του ΜΙΝΙΟΝ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με την ανοχή της επιτρέπει στους πρώην εργοδότες τους να ασυδοτούν. Αυτό δήλωσαν με έμφαση χθες σε συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Μέσα στην κατάμεστη από άνεργους αίθουσα του ΕΚΑ, οι άνεργοι καταδίκασαν το αποτέλεσμα της δίκης που έγινε την περασμένη βδομάδα και στην οποία το δικαστήριο αθώωσε τους εργοδότες Λ. και Γ. Ησαϊάδη από την κατηγορία ότι δεν καταβάλλουν οφειλές προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα, ύψους 800.000.000 δρχ., με την αιτιολογία ότι δεν είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του πολυκαταστήματος!

«Τίποτα δεν τελείωσε. Ηδη, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της έφεσης, ενώ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Το γεγονός ότι το δικαστήριο έβγαλε εμάς πλούσιους και τους εργοδότες μας φτωχούς δε μας πτοεί. Αντίθετα, μας πεισμώνει για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΙΝΙΟΝ, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του.

Παράλληλα, οι άνεργοι του ΜΙΝΙΟΝ καταδίκασαν και το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο, όπως σημείωσαν, όχι μόνο δε βοηθά τους ανέργους, όπως δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, αντίθετα επιδιώκει να μετατρέψει σε μισοαπασχολούμενους και μισοάνεργους όλους τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό και ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Πέρρος κάλεσε τους άνεργους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία που πρόκειται να γίνει για το νομοσχέδιο την πρώτη μέρα συζήτησής του στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που οι εργοδότες του ΜΙΝΙΟΝ έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, οι άνεργοι του ΜΙΝΙΟΝ περιμένουν εναγωνίως από τον ΟΑΕΔ να εγκρίνει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουν να ζήσουν, αφού το επίδομα ανεργίας που έπαιρναν έχει σταματήσει εδώ και ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ