Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Εκδικάστηκε αγωγή κατά της απεργίας

Παράνομη και καταχρηστική ζητά η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να κηρυχτεί η απεργία που έχει οριστεί για αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση  

Σε νέα αντεργατική πρόκληση προέβη η διοίκηση της επιχείρησης ΛΑΡΚΟ, με αγωγή που κατέθεσε προχτές και συζητήθηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου στη ΛΑΡΚΟ για αύριο 24 Νοέμβρη. Να σημειωθεί ότι μετά από προσφυγή της επιχείρησης στο Πρωτοδικείο Λαμίας, δυο προηγούμενες αποφάσεις για απεργία των εργαζομένων κηρύχτηκαν παράνομες και καταχρηστικές.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει πολύμορφες κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και για την παραμονή της στο δημόσιο. Επίσης, αγωνίζονται και απαιτούν από την κυβέρνηση και την εταιρία να πάρουν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της επιχείρησης, με καθετοποίηση της παραγωγής, αξιοποίηση των υποπροϊόντων με παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, προσλήψεις προσωπικού.

Η διοίκηση της ΠΟΕΜ σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας με βασικά αιτήματα: Τη μη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. Τη λήψη μέτρων για την παραγωγική ανάπτυξη της εταιρίας, καθώς επίσης για τη δραματική μείωση του προσωπικού στη ΛΑΡΚΟ σε σημαντικές γραμμές της παραγωγής, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και στην ασφαλή εργασία των απασχολουμένων.

Χτες, κατά την εκδίκαση της προσφυγής της ΛΑΡΚΟ, ο διευθυντής της υποστήριξε ότι η εταιρία δεν μπορεί να λύσει το αίτημα της ιδιωτικοποίησης, γιατί αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του σωματείου ο πρόεδρος, Α. Κούρος, επανέλαβε τους λόγους και τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η αγωγή κατατέθηκε προχτές και εκδικάστηκε χτες ως υπερεπείγουσα υπόθεση, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΜ καταγγέλλει την εταιρία ΛΑΡΚΟ για αντισυνδικαλιστική και αντεργατική συμπεριφορά, «διότι την ίδια στιγμή που εγγράφως ζητούσε συνάντηση με την Ομοσπονδία προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα στη ΛΑΡΚΟ, κοινοποιούσε και την προσφυγή της στα δικαστήρια, με την οποία ζητά να κηρυχτεί η απεργία παράνομη». Καταγγέλλει επίσης τις μεθοδεύσεις για ποινικοποίηση των απεργιών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ