Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΟΧΙ στους αποκλεισμούς από την ασφάλιση

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην άρνηση του Ταμείου τους να ασφαλίσει δυο συναδέλφους τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων Αθηνών, ενάντια στην άρνηση της διοίκησης του Ταμείου Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων (ΤΣΕΥΠ), να ασφαλίσει δυο εργαζόμενους του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους στα γραφεία της (Ικτίνου 3), από όπου θα κατευθυνθούν στα γραφεία του Ταμείου τους.

Η διοίκηση του ΤΣΕΥΠ αρνείται την ασφάλιση με το αιτιολογικό ότι οι δυο εργαζόμενοι δούλευαν σε τμήματα του πρακτορείου που βρίσκονται εκτός Αθηνών, στα Οινόφυτα. Σε επιστολή της Ενωσης των εργαζομένων προς το ΤΣΕΥΠ σημειώνεται: «Πράγματι, αυτή την περίοδο η αποθήκη επιστροφών της "Αργος" είναι στα Οινόφυτα. Αργότερα μπορεί να είναι στην Αθήνα, στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο. Οι ανάγκες αυτού του τμήματος καλύπτονται από υπαλλήλους του πρακτορείου, που ένα διάστημα μπορεί να δουλεύουν στα Οινόφυτα και το άλλο στην Αθήνα.

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, εκτός από αυτούς που δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΕΥΠ. Πιστεύουμε επίσης ότι η υπηρεσία του ΤΣΕΥΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο, που το τελευταίο διάστημα ψάχνει προς όλες τις κατευθύνσεις να ανακαλύψει πού βρίσκονται τα τμήματα του πρακτορείου, γνωρίζουν ότι η έδρα του βρίσκεται στην Αθήνα».

Αναφέρεται επίσης στην αντίστοιχη λειτουργία αποθηκών των πρακτορείων ΠΕΑΤ και Κεντρικό στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο για πάρα πολλά χρόνια, με προσωπικό που ήταν ασφαλισμένο στο ΤΣΕΥΠ χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τονίζεται επίσης: «Η διοίκηση του σωματείου μας και κανένα μέλος μας δεν πρέπει να δεχτεί αυτή την πρόκληση, γιατί περί πρόκλησης πρόκειται. Δε θα παρακαλέσουμε κανέναν προκειμένου να ασφαλιστούμε στο Ταμείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ